A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Augusztusban újraindul a nemzetközi teniszélet

ATP Heritage Celebration - Inside GettyImageRank2 SPORT HORIZONTAL TENNIS USA New York City Waldorf Astoria Hotel COMMEMORATION Roger Federer Rafael Nadal Arts Culture and Entertainment Attending Novak Djokovic ATP World Tour Heritage
NEW YORK, NY - AUGUST 23: (L-R) Novak Djokovic, Rafael Nadal, and Roger Federer attend the ATP Heritage Celebration at The Waldorf=Astoria on August 23, 2013 in New York City. D Dipasupil/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Augusztus 3-án a női, augusztus 14-én pedig a férfi nemzetközi teniszélet is újraindul - jelentette be szerdán a versenyeket szervező WTA, illetve ATP.

A WTA közlése szerint a szezon hátralevő részében húsz tornát, közte a sencseni évzáró viadalt rendezik majd meg. Az első verseny a palermói lesz, melyet a többihez hasonlóan nézők nélkül vívnak majd. A helyszíneken a játékosokon kívül csak a rendezéshez minimálisan szükséges személyzet lesz jelen. "Figyelembe véve az utazási lehetőségek javulását, az egészségügyi stábbal együtt dolgozva a lehető legbiztonságosabb körülményeket szeretnénk megteremteni a versenyeken" - mondta Steve Simon, a WTA első embere. Hozzátette, a nézők nagyon fognak hiányozni a stadionokból, de a játékosok alig várják, hogy visszatérhessenek, a televíziónak hála pedig minden szurkoló nyomon követheti majd az eseményeket.

A korábbi programhoz képest változás, hogy az eredetileg Cincinnatibe tervezett kiemelt verseny helyszíne a US Opennek is otthont adó Billie Jean King National Tennis Center lesz. A mezőny az amerikai nyílt bajnokságot követően Európába teszi át székhelyét, ahol salakpályás versenyek vezetik fel a Roland Garrost, amelynek kezdését további egy héttel, szeptember 27-ére toltak el. A folytatásban újabb európai tornák előzik meg a távol-keleti helyszíneket, a WTA-világbajnokságot a tervek szerint november 9. és 15. között rendezik, melyen az idén megszerzett és még megszerezhető világranglista-pontok alapján vehetnek részt a legjobbak. A rangsort március 16-án fagyasztották be, a tavalyi pontok elvesztésének mikéntjéről később határoznak.

A férfiak esetében egyelőre csak a szeptemberre halasztott francia nyílt bajnokságig hozták nyilvánosságra a menetrendet, mely szerint a US Open előtt Washingtonban és a nőkhöz hasonlóan a US Open helyszínén versenyeznek a játékosok. Ezt a kizbüheli, a madridi és a római salakpályás torna követi majd még a Roland Garros előtt. A későbbi, esetleges ázsiai tornákról július közepén hoznak döntést, és a közlemény arra is felhívja a figyelmet, hogy a járványhelyzet további változásaival a versenynaptár is módosulhat. "A célunk, hogy minél több elmaradt tornát bepótoljunk" - jelentette ki az ATP-t vezető Andrea Gaudenzi. A befagyasztott világranglista újranyitásáról a férfiak esetében is később határoznak. A teniszidény márciusban állt le a koronavírus-járvány miatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!