A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Nadal saját múzeumába került a 13. Roland Garros-trófeája

TOPSHOTS Horizontal HEADSHOT FRENCH TENNIS OPEN TENNIS TROPHY EIFFEL TOWER
Spain's Rafael Nadal holds the Mousquetaires Cup (The Musketeers) during a photocall a day after winning the men's singles of The Roland Garros 2020 French Open tennis tournament, in Paris, on October 12, 2020. (Photo by Martin BUREAU / AFP)
Vágólapra másolva!
Saját mallorcai múzeumában helyezte el a 13. párizsi diadaláért járó trófeát Rafael Nadal.

"Mindenkit üdvözlök. Újra itt vagyok Mallorcán, Manacorban, és nyilvánvalóan nagyon boldog és elégedett vagyok azzal, amit elértem" – üzent szurkolóinak a spanyol teniszező, aki 20. GS-győzelmével beérte az eddig egyedül csúcstartó svájci Roger Federert.

Nadal megemlítette, hogy a siker keserédes, mivel a koronavírus-járvány megnehezíti az emberek életét, elsősorban az egészség megőrzése miatt van miért aggódni, de sokaknak a megélhetését is jelentősen befolyásolja a pandémia.

"Reméljük, hogy javul a helyzet, hogy a lehető leghamarabb rendelkezésre fog állni vakcina és hogy megint egy kellemesebb, boldogabb világban élhetünk majd" – tette hozzá.

Rafael Nadal Párizsban pózol a 13. Roland Garros-trófeájával Forrás: AFP/Martin Bureau

Megköszönte az elmúlt hetekben kapott szurkolói támogatást. Emlékeztetett rá, hogy személyes kapcsolatfelvételre mostanában nem kerülhetett sor, de sokat jelentettek neki a közösségi médiafelületeken és közvetlenül a telefonjára érkező buzdítások. Végül megemlítette, hogy mindenki, aki ellátogat a múzeumba, segít az alapítványának abban, hogy támogatni tudja a rászorulókat.

A Rafa Nadal Museum Xperience-ben többek között megtekinthető a világranglistán jelenleg második, 34 éves teniszező számos trófeája, valamint meze és cipője, melyekben GS-tornákat nyert.

Lassan eltűnnek a bizonyítékok, hogy Roger Federer lenne minden idők legjobbja

Rafael Nadal 2020. október 11-én megalkotta a legyőzhetetlenség mítoszát. A spanyol teniszező bebizonyította, hogy érkezhet bármilyen kiváló eredményekkel a háta mögött az egész évben fantasztikusan teniszező Novak Djokovic, a Roland Garroson ez semmit nem ér a salakkirály ellen.

Nadal pályafutásának bemutatása mellett helyett kaptak a múzeumban más sportnagyságok - többek Michael Jordan, Fernando Alonso, Pau Gasol, Roger Federer, Mireia Belmonte, Usain Bolt, Serena Williams és Cristiano Ronaldo - által adományozott emlékek és tárgyak.

Nadal kezdeményezésére a Baleár-szigetek lakói ötven százalékos kedvezménnyel látogathatják a múzeumot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!