A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Történelmi győzelem a Roland Garroson: elődöntős a világranglista 131. helyezettje

tennis Horizontal
Nadia Podoroska történelmet írt a Roland Garroson
Vágólapra másolva!
A világranglista 131. helyén álló argentin Nadia Podoroska elődöntőbe jutott a francia nyílt teniszbajnokság női versenyében.

A 23 éves játékos - aki a selejtezőből került a főtáblára - a keddi negyeddöntőben a harmadik helyen kiemelt ukrán Jelina Szvitolinát győzte le egy sima és egy szorosabb szettben.

Ezzel Podoroska lett az első női teniszező, aki a selejtezőből indulva az elődöntőig jutott a párizsi Grand Slam-tornán. Ez a férfiaknál is csak a belga Filip Dewulfnak sikerült 1997-ben.

A legjobb négy között a lengyel Iga Swiatek lesz az argentin játékos ellenfele. A világranglistán 53. helyezett lengyel játékos két szettben múlta felül Martina Trevisant. A rangsorban 159. olasz teniszező a selejtezőből indulva menetelt a legjobb nyolcig úgy, hogy először szerepelhetett a Roland Garros főtábláján. A mérkőzést ő kezdte jobban 2:0-ra, majd 3:1-re vezetett, onnantól viszont jó darabig csak Swiatek nyert gémet.

A lengyel Iga Swiatek a másik elődöntős Forrás: AFP/Thomas Samson

Előbb besöpörte az első játszmát, azután a másodikban 3:0-ra elhúzott. Trevisan ekkor egyszer elvette a lengyel adogatójátékát, a folytatásban azonban sorozatban bukta el a többit.

Amennyiben Podoroska legyőzi az elődöntőben Swiateket, az úgynevezett open érában első alkalommal lesz döntős olyan teniszező, aki a selejtezőből érkezett.

Eredmény, negyeddöntő:
nők:
Podoroska (argentin)-Szvitolina (ukrán, 3.) 6.2, 6:4

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!