A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) igazgatótanácsa kedden arról döntött, hogy javasolja a sportág olimpiai programjának újabb változását a 2024-es párizsi ötkarikás játékokra. Válogatott sportolóink a közösségi oldalakon vitatják a döntést, és kérik a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot (NOB), hogy ne változtassa meg a programot. Az ICF terveivel Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke sem ért egyet.

Az ICF javaslata szerint 2024-től a gyorsasági szakágban 12 helyett, csak 10 versenyszámot rendeznek meg az olimpiai programban.

Viszont a szlalom-szakág két úgynevezett extrém szlalom számmal erősödhet,

így ebben a szakágban az eddigi négy helyett hat számban hirdethetnek majd bajnokot, áll a magyar szövetség honlapján megjelent hírben.

A nemzetközi szövetség döntését több válogatott versenyzőnk is vitatja. Köztük Kozák Danuta is erről írt csütörtökön a Facebookon. Az ötszörös olimpiai bajnok szerint szégyen, hogy az érintettek megkérdezése nélkül hoztak meg egy ilyen fontos döntést. Az angol nyelvű bejegyzésen csütörtök délutánra már egy tucatnál is több megosztás volt:

"A legnagyobb baj az, hogy az ICF igazgatótanácsának drámai jelentőségű döntését nem előzte meg érdemi egyeztetés.

ez pedig egy demokratikus szervezetnél elfogadhatatlan – mondta Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke, hozzátéve, hogy a szlalomversenyek betétfutamaiként létrehozott extrém szakágat egyetlen országban sem űzik versenyszerűen, míg a gyorsasági szakág legnagyobb világversenyein rendre száznál is több nemzet versenyzői állnak rajthoz, miközben a szabályrendszere évtizedek óta objektív.

Ezek alapján Schmidt Gábor bízik benne, hogy az ICF figyelembe fogja venni a fenti érveket, mielőtt végleges döntés születne a párizsi olimpia programjának kérdésében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!