Élő:

Vuelta: Wellens második szakaszsikere, Roglic előnye változatlan

Tim Wellens kerékpár Vuelta
Team Lotto rider Belgium's Tim Wellens celebrates on the podium after winning the 5th stage of the 2020 La Vuelta cycling tour of Spain, a 184,4-km race from Huesca to Sabinanigo, on October 24, 2020. (Photo by ANDER GILLENEA / AFP)
Vágólapra másolva!
A belga Tim Wellens szökésből nyerte a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny 14. szakaszát, amelyen a címvédő szlovén Primoz Rolgic megtartotta előnyét az összetett élén.

Szerdán a Lugo és Ourense közötti 204,7 kilométeren három harmadik kategóriás és számos kisebb emelkedő, ám így is több mint 3000 méter szintkülönbség leküzdése várt a versenyzőkre. Egy hét fős szökevénycsoport dolgozott ki öt és fél perces előnyt, a záró húsz kilométerre pedig a mezőny feladta az üldözést.

A belga Tim Wellens szökésből nyert Forrás: AFP/Ander Gillenea

Az utolsó kilométerhez hatan érkeztek együtt, végül a kétszáz méterrel a cél előtt meginduló Wellens diadalmaskodott azzal, hogy az utolsó balkanyarban belső íven tudott maradni, így idei második szakaszgyőzelmét aratta a Vueltán. Másodikként a kanadai Michael Woods, harmadikként a cseh Zdenek Stybar ért célba.

Az összetett esélyesek 3:44 perc lemaradással együtt értek célba a mezőnyben, így Roglic változatlan előnnyel őrzi a piros trikót.

Eredmények:
14. szakasz, Lugo-Ourense, 204,7 km:
1. Tim Wellens (belga, Lotto Soudal) 4:37:05 óra
2. Michael Woods (kanadai, EF) azonos idővel
3. Zdenek Stybar (cseh, Deceuninck - Quick-Step) a. i.
Az összetett élcsoportja:
1. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) 53:57:05 óra
2. Richard Carapaz (ecuadori, Ineos Grenadiers) 39 másodperc hátrány
3. Hugh Carthy (brit, EF Pro Cycling) 47 mp h.

Csütörtökön a 75. Vuelta a Espana leghosszabb etapja, a Mos és Puebla de Sanabria közötti 230,8 kilométer megtétele vár a mezőnyre. A spanyol körverseny - amely hat napon keresztül átfedésben zajlott a Giro d'Itáliával - a tervek szerint vasárnap ér véget Madridban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!