A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Lemondás és törlés nehezíti a tornászok életét az olimpia előtt

2021 Winter Cup - Day 2 GettyImageRank2 Horizontal SPORT GYMNASTICS
INDIANAPOLIS, INDIANA - FEBRUARY 28: Marvin Kimble competes on the high bar during the Senior Men's 2021 Winter Cup at the Indiana Convention Center on February 28, 2021 in Indianapolis, Indiana. Jamie Squire/Getty Images/AFP (Photo by JAMIE SQUIRE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt visszamondta a kínai olimpiai tornászválogatott edzőtáborát egy japán város, míg ezzel egy időben Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) törölte a tokiói egyéni összetett világkupaversenyt.

Az NHK japán tv-csatorna keddi beszámolója szerint Sabae azzal indokolta a lemondást, hogy nem tudja garantálni a sportolók és kísérőik biztonságát.

Sabae hivatalos vendéglátó város, s a terv az volt, hogy a kínai tornászok itt készülnek majd fel a július 23. és augusztus 4. közöttre kiírt tokiói olimpiára, amelyet tavalyról halasztották idén nyárra a pandémia miatt.

A kínai szövetség a hírek szerint megértéssel fogadta a japánok döntését.

Sok más sportághoz hasonlóan a tornászok élete sem könnyű a járvány időszakában Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Jamie Squire

A május 4-re tervezett viadalt - amely az idén nyárra halasztott olimpia tesztversenye is lett volna - a pandémia nyomán bevezetett utazási korlátozások, valamint az esetszámok ismételt emelkedése miatt nem lehet megrendezni.

Ez a verseny zárta volna az olimpiai kvalifikációs vk-sorozatot, amelyből így azonban csak egyet, a tavalyi milwaukee-i versenyt tudtak megrendezni: a márciusra tervezett stuttgarti és birminghamit állomást február elején törölték.

A FIG közölte, hogy május 4-én ennek ellenére lesz tesztverseny az ötkarikás játékoknak otthont adó létesítményben, de azon csak hazai tornászok szerepelnek majd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!