Hivatalosan is megnyitották az olimpiai falut Tokióban

Horizontal
(FILES) In this file photo taken on June 20, 2021, a reporter looks at the buildings which will host the athletes during the 2020 Tokyo Olympic Games, during a media tour of the Olympic Village in Tokyo. - For athletes competing at the Tokyo Games, the Olympic Village will be almost all they see, with strict coronavirus rules preventing them from leaving the compound except to train and compete. (Photo by Behrouz MEHRI / AFP) / TO GO WITH Oly-2020-2021-Japan-health-virus-Village,FOCUS by Etienne Balmer
Vágólapra másolva!
Tíz nappal a tokiói ötkarikás játékok kezdete előtt hivatalosan is megnyitották az olimpiai falut.

A koronavírus-járvány és a japán fővárosban elrendelt vészhelyzet miatt az ilyenkor szokásos ünnepség, amely a rajtig való visszaszámlálás kezdete is, elmaradt.

A tokiói olimpiai falu egy része Forrás: AFP/Behrouz Mehri

A 44 hektáron felépített 21 épületben várhatóan 18 ezer sportoló, edző, sportvezető lakik majd a játékok alatt. Az olimpiai falu általában egyfajta partizóna, a világ minden részéről érkezett sportolók találkozóhelye, de ezúttal ez is másképpen lesz. A versenyzők más légkörre számíthatnak, be kell tartaniuk egymástól a kétméteres távolságot, viselniük kell a maszkot, az étteremben egyedül étkezhetnek, az edzőteremben plexifallal választották el egymástól a gépeket, alkoholt nem vihetnek a szobájukba. Minden sportoló a fellépése előtt öt nappal költözhet be a faluba és versenye után két nappal el kell hagynia azt. Az olimpiai falu augusztus 22-ig lesz nyitva.

Az elmúlt hétvégétől egyre több küldöttség érkezik Japánba, nagyjából 2200 résztvevő már a helyszínen készül. Közülük eddig két ugandai, egy-egy szerb, litván és izraeli résztvevő koronavírus-tesztje lett pozitív.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!