A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Az Erdős Rita, Kovács Eszter, Breitner Hanna összetételű csapat aranyérmet szerzett az öttusázók egyiptomi junior-világbajnokságán - írja az Utánpótlássport.hu.

A szakportál összefoglalója alapján a legjobb helyezést, Erdős Rita érte el, aki a 4. helyen zárt egyéniben. Erdős a mezőny legjobb vívását mutatta be, majd az úszása és a lovaglása bár a döntő hátsó feléhez tartozott, a kombinált számban (lövészettel egybekötött futás, más néven laser run) az ötödik legjobb időeredményt produkálta a sorban – ez jelentette összességében a 4. helyet.

Kovács Eszter a vívó- és az úszóteljesítményével nem lehet elégedett, aztán azonban hibátlanul lovagolt, és jól ment a kombinált számban is, így a végén a 15. helyre tudott felkapaszkodni.

Breitner Hannának hasonlómód gyengén sikerült a vívása, úszásban viszont már a hatodik legjobb idő volt az övé. A lovaglásban négy pontot vontak le tőle, a laser runban elért ideje pedig a középmezőny végéhez sorolta. A 22. helyen zárta a versenyt.

A magyar csapat összetettben 3648 pontot gyűjtött, amivel megelőzték a szintén dobogós egyiptomi és fehérorosz együtteseket.

FORRÁS

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!