A legjobb dartsosok jönnek Magyarországra versenyezni

Horizontal
The Netherlands’ Michael van Gerwen runs his fingers through the hair of Britain’s Peter Wright after defeating Wright in the PDC World Championship darts final at Alexandra Palace in north London on January 1, 2014. AFP PHOTO / Justin TALLIS (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Szeptember 3. és 5. között rendezik a Papp László Budapest Sportarénában a 2021 Hungarian Darts Trophy elnevezésű darts versenyt, amely a PDC darts világszervezet történetének első hivatalos versenye lesz Magyarországon.

A 140 ezer font összdíjazású rendezvény az egész világot sújtó koronavírus-járvány miatt a PDC European Tour idei sorozatának első állomása lesz. A 2020-ról a pandémia miatt idénre halasztott sporttörténelmi tornán gyakorlatilag a sportág teljes elitje megjelenik. Többek között olyan klasszisokat láthatnak majd a darts rajongók, mint Michael van Gerwen, Peter Wright, José de Sousa, Daryl Gurney, Joe Cullen, Michael Smith vagy James Wade. A PDC Pro Tour ranglistájának első 16 helyezettje jön Budapestre.

Michael van Gerwen és Peter Wright - a legjobbak jöhetnek Budapestre Forrás: AFP/Justin Tallis

Ami a lebonyolítást illeti: az összesen 48 résztvevő közül a 32, különböző módokon kvalifikált versenyzőt párba sorsolják, ők péntek délután és este játsszák le az első nyolc-nyolc mérkőzést, és a továbbjutók találkoznak majd másnap a Pro Tour-ranglistásokkal. A szombaton hasonló módon lebonyolított, nyolc-nyolc párharcból álló második kör után vasárnap délután már a négy közé jutás a tét, este pedig az elődöntőbe és a döntőbe kerüléssel folytatódik a program, végül pedig következik a finálé, amelynek győztese 25 ezer fonttal gazdagodik.

A selejtező meccsek hat leg megnyeréséig tartanak, míg az elődöntőben hét, a döntőben pedig nyolc győztes leget kell szerezni a diadalhoz.

A 2021 Hungarian Darts Trophy-n a házigazda jogán négy magyar is indul. Legjobbjaink közül ilyen sokan még nem vettek részt korábban PDC-tornán, most viszont Strbik Péter, Jagicza Gábor, Végső János és Rucska József is tábla elé áll majd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!