Az olimpiai bronzérmes magyar vívó szerint a sokoldalúság a kardcsapat legnagyobb erőssége

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, 2021.07.28., vívás, kard, kardcsapat, bronzmeccs, Gémesi Csanád
Hungary's Csanad Gemesi reacts after scoring a point against Germany's Richard Huebers in the men's sabre team bronze medal bout during the Tokyo 2020 Olympic Games at the Makuhari Messe Hall in Chiba City, Chiba Prefecture, Japan, on July 28, 2021. (Photo by Mohd RASFAN / AFP)
Vágólapra másolva!
Gémesi Csanád, a tokiói olimpián bronzérmes magyar kardcsapat tagja szerint együttesüknek az egyik nagy előnye az, hogy sokszínűségük miatt a riválisoknak nagyon nehéz ellenük felkészülni.

A 34 éves vívó elmondta: az olimpia előtt többen megkérdezték tőle, hogy Tokió után folytatja-e az élsportolói karrierjét, amire egy ideig maga sem tudta a választ.

mondta. Ezzel kapcsolatban hozzátette: gyerekkori álma az olimpiai aranyérem, amit az ötkarikás részvétellel, valamint a Tokióban szerzett bronzéremmel félig sikerült teljesítenie, de azért maradt benne hiányérzet, "nem is kicsi".

utalt a vívó a 2024-es párizsi játékokra kitűzött céljaira.

A kardcsapatot Gémesi mellett hosszú évek óta Decsi Tamás, Szatmári András és az egyéniben Tokióban már harmadik olimpiai aranyérmét nyerő Szilágyi Áron alkotja, Gémesi pedig úgy véli, könnyen megtalálják egymással a közös hangot, és nagyon jól össze tudnak dolgozni a felkészülés során, mindannyian képesek segíteni a másik munkáját.

"Emellett pedig nagyon sokszínűek vagyunk.

Négyen négy klubból, négy műhelyből jövünk, négy különböző stílussal dolgozunk, úgyhogy szerintem nagyon nehéz ellenünk felkészülni. Ez egy nagy előnyünk a csapatversenyben" -

közölte.

Gémesi Csanád a 2024-es párizsi olimpiára is nagy célokat tűzött ki Forrás: AFP/Mohd Rasfan

Boczkó Gábor, a magyar szövetség sportigazgatója kifejtette: minden adott, hogy a bronzérmes együttes tagjai Párizsig folytassák karrierjüket, és a "potenciálisan nagyon erős csapat" ott ismét az aranyérem reményében lépjen pástra. A pandémia miatt másfél éve, és még jelenleg is folyamatosan változó versenynaptárról elmondta: nagyon fontos lenne, hogy a vívók minél több nemzetközi viadalon tudjanak indulni.

hangsúlyozta.

Hozzátette: a következő olimpiáig még van hátra három év, de a részvételért folyó versengés már a mostani szezonnal megkezdődik. Kiemelte: a kvalifikációs időszak ugyan csak másfél évig tart az ötkarikás játékok előtt, de a nemzetközi versenyeken elért helyezésekkel már mostantól kezdve a részvételt garantáló pozíciókat kell elfoglalni, illetve megtartani a rangsorban, míg a világversenyeken az éremszerzés a cél.

"Mert, ha csak kicsit is hátrébb csúsznak, onnan már nagyon nehéz újra előre kapaszkodni, és a csapatkvalifikáció még mindig könnyebb, mint az egyéni. Úgyhogy reméljük, a magyar férfi kardcsapat az egy-három helyet megtartja, és ugyanúgy, ahogy most, elég hamar és könnyedén kijut az olimpiára" - nyilatkozta.

Mindent egy helyen az Eb-ről