Három hónappal az olimpia előtt még mindig nem tudni, hány néző lehet a versenyeken

2022 Winter Olympics emblems on display in Beijing China Chinese Beijing Olympics winter official emblem 2022 Water Cube Horizontal
View of the official emblems of the Beijing 2022 Olympic and Paralympic Winter Games on display at the Beijing National Aquatics Center, also known as the Water Cube, in Beijing, China, 15 January 2018. Beijing, which hosted the Olympics in 2008, will become the first city ever to hold both the summer and winter Games as the country looks to burnish its sporting prestige. In the Olympics logo: bold brushstrokes of colour resembling the shape of a skier as well as the Chinese character for "winter". (Photo by Qianlong / Imaginechina / Imaginechina via AFP)
Vágólapra másolva!
Továbbra sem hozott döntést a nézőszámokról a jövő februári pekingi téli olimpia szervezőbizottsága. Egy dolog biztos csak: nem akarnak üres lelátók előtt versenyeket rendezni.

A szervezőbizottság elnöke, ifj. Juan Antonio Samaranch elmondta, hetekkel ezelőtt már összeültek, hogy a versenyekre beengedhető nézők számáról döntsenek, de nem sikerült dűlőre jutni a kérdésben.

"Nagyon nehéz bármit is tervezni a COVID-helyzetben - idézi az olimpiai hírekre szakosodott Insidethegame.biz a sportvezetőt. - Reméljük, hogy hamarosan megoldódik a helyszíni nézőszámok kérdése, és akkor beindulhat a jegyértékesítés. De ameddig csak lehet türelmesen kell várnunk, hogy kínai partnereink meghozhassák a helyes döntést. Látjuk, hogy a járványhelyzet miatt a stadionok félházzal működnek, mi pedig nem szeretnénk ezzel az iránnyal szembemenni" - mondta Samaranch, aki leszögezte, semmi esetre sem szeretnék, ha nyári tokiói olimpiához hasonlóan nézők nélkül kellene megrendezni a versenyeket.

Arról már korábban döntött a NOB és a szervezőbizottság, hogy külföldi szurkolók nem lehetnek a versenyeken, azokra csak kínai lakosok vehetnek jegyeket. A biztonsági szabályok ezúttal is nagyon szigorúak lesznek, hasonlóan a Tokióban látottakhoz.

A járványhelyzet miatt a már számos olimpiai tesztverseny és több világesemény is elmaradt Kínában, ami ugyancsak indokolja a szervezők óvatosságát.

Mindent egy helyen az Eb-ről