A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNLosonczi Dávid
13:10BirkózásAleksandr Komarov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

Másfél éves eltiltása után hamarosan visszatérhet a vb-címvédő sztársportoló

World Championships in Athletics Sports ATHLETICS WORLD CUP IAAF Qatar TARGET
28 September 2019, Qatar, Doha: Athletics, IAAF World Championship at Khalifa International Stadium: 100 meters, men, lead. Christian Coleman from USA in action. Photo: Oliver Weiken/dpa
Vágólapra másolva!
Másfél éves eltiltása után január végén New Yorkban tér majd vissza Christian Coleman, a férfi 60 és 100 méteres síkfutás világbajnoki címvédője.

A 25 éves vágtázó a Millrose Games nevű fedett pályás viadalon áll majd rajthoz 60 méteren, melyen 6.34 másodperccel ő tartja a világcsúcsot.

Az amerikai sprinter a 2019 szeptemberében Dohában szerzett 100-as vb-címe után a tokiói olimpia első számú favoritjává lépett elő, de 2020 októberében a holléti nyilvántartás nem megfelelő vezetéséért, illetve három doppingvizsgálat elmulasztásáért két évre eltiltották, amit idén másfél évre mérsékelt a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS).

Januárban tér vissza Christian Coleman Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Oliver Weiken

Coleman 2020 februárja óta nem versenyzett, így szinte pontosan két év után tér majd vissza.

"Biztosan érzelemmel teli lesz újra rajthoz állni és megmutatni a tehetségemet" - nyilatkozott a Kentucky állambeli Lexingtonban tréningező vágtázó, aki azt is elmondta, hogy a történtek után sokkal figyelmesebben jár majd el a jövőben, és figyel arra, hogy a szabályokat maradéktalanul betartva vezesse a nyilvántartást, hogy mindig rendelkezésre tudjon állni az ellenőröknek.

A sprinter a New York-i versenyen nyerni akar, és bár egyelőre még nem tudja, milyen formában lesz, de egyértelműen szerepel a tervei között, hogy a márciusi belgrádi fedett pályás-világbajnokságon megvédje címét 60 méteren.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!