Vas Kata Blanka negyedik lett a terepkerékpáros világkupa hulsti futamán

CYCLO-CROSS CYCLO CROSS VELDRIJDEN RACE Horizontal
CAPTION CORRECTION - Correcting name, location and date of cyclocross race: Overijse instead of Koppenbergcross, today Sunday 31 October 2021 instead of tomorrow, Monday 1 November 2021 - CORRECT VERSION FOLLOWS: Hungarian Kata Blanka Vas pictured in action during the women's elite race of the 'Cyclocross Overijse' cyclocross cycling event, stage 5/16 in the World Cup competition, Sunday 31 October 2021 in Overijse. BELGA PHOTO DAVID STOCKMAN (Photo by DAVID STOCKMAN / BELGA MAG / Belga via AFP)
Vágólapra másolva!
A terepkerékpáros (cyclocross) világkupasorozat hollandiai Hulstban rendezett futamán Vas Kata Blanka bár sokáig a harcban volt a dobogóért, végül be kellett érni a negyedik hellyel. 

A szélmalommal díszített (át is tekertek rajta a bringások), valamint kíméletlen emelkedőkkel (volt köztük 30 százalékosnál meredekebb is), és hasonlóan meredek lejtőkkel nehezített pályán a tokiói olimpia országúti versenyében negyedik, a terepkerékpáros szakágban Eb-ezüstérmes Vas Kata Blanka nagyon jól kezdett, és a hatkörös verseny első három körében nagyon magabiztosan tekert a második helyen a holland Puck Pieterse mögött.

A magyar bicajoson kívül az első ötben csak hollandok voltak, köztük Fem Van Empel, vagy éppen a világranglista összetett első helyén álló Lucinda Brand. A negyedik körben sokáig éppen vele, az aktuális világbajnokkal harcolt Vas Blanka a második helyért, és oda-vissza előzgették egymást. A kör végére az üldözők 6-8 másodpercet faragtak Pieterse nagyjából 15 másodperces előnyéből.

Az ötödik kör közepére szinte teljesen elfogyott Pieterse előnye, Vas Blankának pedig már inkább Van Empelre és Worstra kellett figyelnie a harmadik helyen, és a kör vége felé el is ment mellette a két holland, miközben Brand az egyik emelkedőn megelőzte Pieterse-t.

Vas Blanka a negyedik helyért harcolt kezdetben mindkét hollanddal, majd csak Worsttal, aki végül leszakította a magyar bringást. Vas Kata Blanka így végül nagyszerű versenyzéssel a negyedik helyen zárta a hulsti világkupafutamot. Győzött az utóbbi 15 versenyéből a 13.-at megnyerő Lucinda Brand.

A hónap végén szakági világbajnokságot rendeznek, ahol a magyar versenyző is az éremesélyesek közé tartozik.

Mindent egy helyen az Eb-ről