Készen áll a Tour de Hongrie-ra a rendszeres Vuelta-résztvevő csapat

Caja Rural
Vágólapra másolva!
A 2022-es Tour de Hongrie csapatait bemutató sorozatban ezúttal a Vuelta a Espana rendszeres résztvevőjével, az elmúlt két évben nálunk is szép eredményeket elérő spanyol ProTeammel ismerkedhetünk meg.

A Caja Rural 1992-ben alakult amatőr kerékpárosok számára, mégis, olyan menők indultak innen útnak, mint a Tour de France- és Vuelta a Espana-szakaszgyőztes José Vicente „Chente" García Acosta, mint a Vuelta hegyi pontverseny-győztes, Tour de l'Avenir-győztes Egoi Martínez, az ugyancsak Tour de l'Avenir-győztes Iker Flores, vagy éppen a Vuelta a Espana összetett győztes Aitor González. Nem volt kérdéses, hogy a klub többre hivatott - írja a TDH közleménye.

Caja Rural Forrás: TDH sajtó

2010-ben aztán szintet lépett a csapat, a kontinentális klubok közé került, soraiban olyan sokra hivatott fiatalokkal, mint például a lengyel Michal Kwiatkowski, aki négy évvel később világbajnok lett, de az induló proficsapatban szerepelt a spanyol Jose Herrada is, aki a 2019-es Tour de Hongrie-n a Cofidis színeiben negyedik lett a siófoki prológon. A Caja Rural mindössze egyetlen szezont húzott le ebben a kategóriában. Ahhoz, hogy a Vueltán is indulhasson, szükség volt a prokontinentális (manapság ProTeam) besosolásra, s ez – immár több mint egy évtizede – meg is van.

A Caja Rural-Seguros-RGA magasan jegyzett csapat, ezt jelzi, hogy a Vuelta a Espanán 2012 óta minden évben ott volt a rajtnál, mi több, mindjárt a bemutatkozáskor elcsípett egy szakaszgyőzelmet Antonio Piedra révén.

Két esztendeje jártak nálunk először, s akkor jöttek, láttak és győztek: a spanyol ProTeam első magyarországi szereplése meglehetősen jól alakult: a Caja Rural-Seguros-RGA sprintere, Jon Aberasturi megnyerte a Tour de Hongrie első szakaszát, s az összetett legjobbjának járó sárga mezt egészen a harmadik szakasz befutójáig, Nyíregyházáig viselhette.

Az idei Tour de Hongrie útvonala Forrás: TDH sajtó

2021-ben is jól sikerült a vendégszereplés, az együttes kolumbiai hegyi menője, Jhojan Garcia az összetettben a negyedik helyezést szerezte meg, a csapatversenyben pedig az Astana mögött második lett a Caja Rural-Seguros-RGA.

A spanyol csapat tavaly sok szép eredmény mellett mindössze egy győzelmet jegyezhetett, Aberasturi szakaszt nyert a Szlovén körversenyen – a kitűnő spanyol sprinter ebben az évben már WorldTeamben, az amerikai TREK-Segafredo színeiben versenyez.

A Caja Rural-Seguros-RGA ebben az évben huszonegy kerékpárossal vágott neki a versenyeknek, közülük tizenhárom spanyol, három kolumbiai és egy-egy cseh, portugál, brit, venezuelai, illetve ecuadori. S bár Aberasturi távozott, két nagyon erős érkezője is van a klubnak: a spanyol Mikel Nieve karrierje során nyer már etapot a Vueltán és három alkalommal a Giro d'Italián is, ahol 2016-ban a hegyi pontverseny első helyét is megszerezte. Honfitársa, Eduard Parades korábban olyan neves többnaposokon szerezte meg az első helyet, mint a Török körverseny, a Norvég körverseny vagy a Vuelta Aragón.

A 43. Tour de Hongrie versenyére 2022-ben május 11. és 15. között kerül sor, várhatóan huszonnégy csapat részvételével.

Mindent egy helyen az Eb-ről