A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Fetter Erik, az EOLO-KOMETA Cycling Team fiatal bringása az ötnapos Coppi e Bartali versenyen az összetettben a 40. helyen végzett. A körverseny utáni napon szintén Olaszországban a GP Industria-n állt rajthoz, ahol csapata legjobbjaként, a 11. helyet szerezte meg.

A GP Industria versenyen Fetter Erikért dolgozott az EOLO-KOMETA, aki a 11. hellyel 30 UCI pontot szerzett.

A verseny után az alábbi gondolatokat osztotta meg:

Fetter Erik (balról a második) értékes tapasztalatokat és 30 UCI pontot szerzett az e heti olaszországi versenyeken Forrás: EOLO-KOMÉTA Cycling Team, Facebook

A finálé kapcsán Fetter Erik elmondta, hogy „A végén négy kör volt egy viszonylag hosszú és kemény emelkedővel. Kér körrel a vége előtt a Trek-Segafredo-ban versenyző olasz Brambilla Gianlucával támadtunk, és abból kialakult egy 6-7 fős szökevénycsoport. Mindez elég jónak ígérkezett, de aztán hátulról még felértek páran, és így az utolsó körre kb. 20-25-en voltunk.

Az utolsó körben az emelkedőn megkezdődtek az óriási támadások, ott 4-5-en meg tudtak lépni, én egy kicsit lemaradtam róluk, így a 2. csoportban 40-50 méterrel mögöttük üldöztük őket. Szerencsére a csoportomban volt Vincenzo Nibali és elég sok nagy név, és együtt összedolgozva viszonylag hamar felértünk a szökevényekre, és onnantól 10-15-en voltunk a legvégén.

Nagyjából 1 km-re a céltól 4-5-en támadtak, a többiek nem reagáltak. Én vártam a nagyobb csapatokra, és a nagyobb nevű versenyzőkre, hogy majd utánuk erednek, de végül ez nem így történt, úgyhogy ha jól tudom, akkor ők éppen haza is értek, mi meg mögöttük sprinteltünk, és így lettem 11."

Az EOLO-KOMETA szabadkártyásként ott lehet a májusi Giro d'Italián, aminek első három szakaszát Budapesten rendezik május 6. és 8. között. Az olaszországi bejegyzésű csapatban Fetter mellett egy másik magyarnak, Dina Mártonnak is jó esélyei vannak az indulásra, aki tavaly a 100. lett a világ egyik legszínvonalasabb viadalán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!