A 18 éves szupertehetség nyerte az egyik legrangosabb tenisztornát - videó

Carlos Alcaraz tenisz Miami
MIAMI GARDENS, FLORIDA - APRIL 03: Carlos Alcaraz of Spain poses for a portrait with the Butch Buchholz Trophy after defeating Casper Ruud in the Men's Singles final during the Miami Open at Hard Rock Stadium on April 03, 2022 in Miami Gardens, Florida. Michael Reaves/Getty Images/AFP (Photo by Michael Reaves / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Carlos Alcaraz nyerte meg a miami keménypályás tenisztorna férfi versenyét, mivel a vasárnapi döntőben legyőzte a norvég Casper Ruudot.

A 18 éves spanyol - aki a második fordulóban Fucsovics Mártont búcsúztatta - előzőleg a legfiatalabb játékos lett, aki egy szezonban Indian Wells-ben és Miamiban is elődöntőt játszhatott.

A floridai végjátéknak úgy vágott neki, hogy idén csupán két meccset vesztett el, ráadásul hét hónappal ezelőtt még a top 100-on kívül állt, miami sikerével viszont a 11. helyre jöhetett fel.

Carlos Alcaraz nyerte a Miami tenisztornát Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Michael Reaves

Az első 1000-es kategóriájú döntőjükben szereplő teniszezők csatájában a világranglistán egyelőre 16. Alcaraz 1:4 után remek tenyeresekkel kétszer is brékelt, 6:5-re fordított, majd kiszerválta a 61 perces szettet.

A folytatásban kétszer is elvette riválisa szervagémjét a spanyol játékos, és bár 3:0 után 3:2-ig még fel tudott zárkózni Ruud, fordítania már nem sikerült.

Alcaraz, a top 100 legfiatalabb tagja, pályafutása harmadik serlegét emelhette a magasba.

Mindent egy helyen az Eb-ről