Visszavonulás? Hosszú Katinka őszintén beszélt a jövőjéről

swim Oly Horizontal
Hosszú Katinka szerdai döntője magyar idő szerint hajnali 4.45-kor kezdődik
Vágólapra másolva!
Egyelőre csak egy cél elérését, de nem a végállomást jelentené a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka karrierjében, ha sikerülne megszereznie a 100. érmét nagy nemzetközi versenyen.

A 33 éves úszó többek között erről is beszélt a Víz összeköt című, a június 18-án kezdődő magyarországi vizes világbajnokságot felvezető magazinműsorban, amelyet csütörtökön (ma) 18.15 órától lehet látni az M4 Sporton.

"Azt így nem merem, meg nem is szeretném kimondani: ha megvan, akkor befejezem a pályafutásomat.

Ezt még annyira úgy nem érzem, tehát hogy ha, idézőjelben, ne adj' Isten, vagy mégis sikerül augusztusig, akkor azt

- fogalmazott Hosszú Katinka az exkluzív interjúban.

Hosszú Katinka őszintén beszélt a jövőről Forrás: AFP/Oli Scarff

Hosszú 2004-ben, 15 évesen kezdte el gyűjteni az érmeket nagy világversenyen. A bécsi rövidpályás Eb után négy évvel jött az első nagymedencés érem, majd 2009-ben a világbajnoki cím, aztán négy medál a hazai Eb-ről. Az igazi henger, azaz az éremdömping 2012-től indult, amikor Iron Ladyként aratta sikereit. A negyedik olimpiáig kellett várnia az ötkarikás medálokra, Rióban négyet is gyűjtött, hogy aztán a budapesti, majd a kvangdzsui vb-n is megnyerje a két vegyesúszó aranyat.

Eddigi utolsó érmeit a 2021-es budapesti Eb-n szerezte, azaz jelenleg 96-nál tart.

A beszélgetés során szóba került, hogy mi a különbség a kilencszeres nagymedencés világbajnok sztársportoló korábbi és jelenlegi felkészülésében, hogyan hatott az életére és a pályafutására a koronavírus-járvány, vagy hogy miért nem érzi tüskének a tokiói olimpiai szereplését.

A sportág egyik meghatározó személyiségéről csütörtök óta vetítik a hazai mozik életrajzi dokumentumfilmjét, a Katinka című alkotás kulisszatitkairól is beszélt a kiváló úszó, aki a Duna Arénában sorra kerülő világbajnokság minden pillanatát szeretné kiélvezni a magyar szurkolókkal közösen.

Mindent egy helyen az Eb-ről