A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Elekes Enikő ezüstérmes az U20-as birkózó-Eb-n

UWW Wrestling 65kg WW Eniko ELEKES (HUN) df. Veronica BRASCHI (ITA)
Elekes Enikő ezüstérmes az U20-as birkózó-Eb-n
Vágólapra másolva!
Elekes Enikő ezüstérmet nyert a 65 kilogrammos súlycsoportban a Rómában zajló U20-as birkózó Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

A magyar szövetség beszámolója szerint a KSC-KIMBA sportolója csütörtökön a svéd Nora Svenssont technikai tussal (10-0) verte, majd az olasz Veronica Braschit 9-0-ra legyőzve jutott a fináléba, amelyben a súlycsoport és a junior korosztály tavalyi Eb-aranyérmesével, az ukrán Manola Szkobelszka állt vele szemben.

A rivális a fizikai fölényét mindvégig érvényesítette, hosszú kezeivel és lábaival, főként karkizárással ellehetetlenítette Elekes birkózását. Passzivitási ponttal, négypontos dobással és egy pörgetéssel végül 7-0-s diadalt aratott, ezzel megszakította a magyar lány 2018 óta tartó veretlenségi sorozatát.

Elekes Enikő ezüstérmes az U20-as birkózó-Eb-n Forrás: UWW/MBSZ/Martin Gábor

A 72 kilós Virág Zsófia (Soltvadkerti TE-KIMBA) elveszítette a bronzcsatát az azeri Marziya Sadigovával szemben, így ötödik lett.

Pénteken megkezdődött a szabadfogásúak programja, Nagy Marcell (70 kg, Csepel TC-KIMBA) bejutott az elődöntőbe, ott azonban már nem bírt az örmény Hajk Papikjannal (2-12), így szombat este a bronzéremért birkózhat.

Kedden a kötöttfogású Bazsó Adolf 130 kilogrammban második lett, szerdán a szintén kötöttfogású Tösmagi Attila 72 kilóban aranyérmet nyert, csütörtökön Nyikos Veronika 76 kilóban ugyancsak az első helyen végzett, az 59 kilós Borsos Viktória pedig harmadik lett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!