A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az egyetemes sport egyik legnagyobbjának nevezte Federert Novak Djokovic

Federer, Djokovic, tenisz
Federer és Djokovic is simán győzött
Vágólapra másolva!
Novak Djokovic korábbi tenisz-világelső az egyetemes sport egyik legnagyobb alakjának nevezte az utolsó mérkőzését pénteken játszó Roger Federert.

A szerbek 21-szeres Grand Slam-győztes játékosa a londoni Laver Kupát megelőzően - melyen svájci riválisával egy csapatban szerepel - úgy fogalmazott, a 41 éves Federer örökre nyomot hagyott a sportágban.

"A játékra gyakorolt hatása hatalmas, az a könnyedség, elegancia, amivel játszott, tökéletes látványt nyújtott minden néző és edző számára"

- fogalmazott Djokovic.
A szerbek klasszisa szerint Federer öröksége óriási és hosszú távú.

Mindketten legendák Forrás: AFP/Saeed Khan

"Sem én, sem Andy nem tudtuk, hogy ez lesz az utolsó fellépése, így azonban még nagyobb rangot kapott ez az esemény, mivel ő az egyetemes sport valaha volt egyik legnagyobbja" -

utalt arra Djokovic, hogy Federer, valamint a 22 GS-trófeával rekorder spanyol Rafael Nadal mellett a háromszoros GS-bajnok Andy Murray is ott lesz az európai csapatban a Laver Kupán. A 2019-es ausztrál nyílt bajnokság óta ez az első alkalom, hogy a "nagy négyesnek" hívott korábbi világelsők ugyanazon a viadalon vesznek részt.

"A pályán és azon kívüli népszerűsége önmagáért beszél.

- mondta Djokovic.

A 20 Grand Slam-tornagyőzelmet számláló Federer múlt csütörtökön jelentette be, hogy térdsérülése és műtétei miatt a péntektől vasárnapi tartó Laver Kupa után felhagy az élsporttal. A svájci klasszis pénteken egy párosmérkőzéssel búcsúzik rajongóitól.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!