A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Valter Attila megint jól teljesített, rég nem látott sima befutót hozott a Milano-Sanremo

cycling Horizontal
Team Alpecin's Mathieu van der Poel celebrates as he crosses the finish line to win the Milan - Sanremo one-day classic cycling race, on March 18, 2023. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
114. alkalommal rendezték meg az egyik legrégebbi és legtradicionálisabb egynapos országúti kerékpárversenyt, a Milano-Sanremót, amely az öt legnagyobb egynapos viadal, a Monumentumok egyike.

Ott volt a Jumbo-Visma csapatában a rajtnál egyedüli magyarként Valter Attila is, akinek az volt a dolga, hogy a lehető legtöbbet segítse a csapattársát, Wout van Aertot. A 294 kilométer hosszú versenyen voltak szökevények természetesen, de az utolsó etapokra összeállt a mezőny. A kilencfős szökevénycsoportnak három perc körüli előnyt engedett a mezőny. Az élbolyt az utolsó előtti emelkedő, a Cipressa lábáig utolérték

Az utolsó emelkedőn, a Poggión többen is támadtak, előbb az UAE vezetett fel egy támadást Tadej Pogacarnak, végül négyen tudtak ellépni a mezőnytől. Pogacar mellett Mathieu Van der Poel, Filippo Ganna és Van Aert tudott elszakadni.

Mathieu van der Poel nyerte a rangos versenyt Forrás: AFP/Marco Bertorello

Van der Poel támadott és a lejtmenetben leszakította az üldözőket, a célegyenesig pedig 15 másodperces előnyt tudott összerakni. Mögötte Ganna, Van Aert, Pogacar sorrendben értek be a többiek.

Sikerével a flandriai körversenyen aratott két diadala után pályafutása harmadik Monumentumát nyerte a 28 éves holland bringás, aki február elején még cyclocrossban (terepkerékpár) nyert világbajnoki címet. Van der Poel nagyapja, a francia Raymond Poulidor után 62 évvel győzött a Milánó-Sanremón.

Valter Attila sokat volt a mezőny első felében, a 34. helyen gurult be 32 másodperc hátránnyal.

A győztes 6 óra 25 perc 23 másodperc alatt ért be, ezzel minden idők második leggyorsabbjaként teljesítette a versenytávot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!