A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Bordás Dorina és Balogh Dóra sikerét hozta a Közép-európai Erősember-szervezet (CESA) Strongwoman-liga döntője. Az utolsó fordulónak a vadonatúj sárbogárdi sportcsarnok adott otthont, ahol U70-es kategóriában a hazai közönség nagy kedvence, Szalai Adrienn is megpróbálkozott egy bravúros fordítással – az élet azonban más forgatókönyvvel készült erre a szezonzáróra.

"Év közben nagyon szeretem a szabadtéri versenyeket, most viszont szuper érzés volt, hogy mi avathattuk fel az újonnan megnyílt sárbogárdi sportcsarnokot.

– nyilatkozta boldogan Bordás Dorina a Prémium Médiának, túl az idei 14. versenyhétvégéjén is. – Nem volt olyan versenyszám, amit ne szerettem volna, mindenre nagyon lelkesen készültem.

A koffer és a lengőcipelésnél vétettem egy bakit, picit jobban vitt a szívem, mint bírták a lábaim, így sikerült egy elegáns eséssel befejeznem a versenyt, de ezt leszámítva ezt a versenyszámot élveztem az egyik legjobban" – tette hozzá a győztes, aki egy szám, épp az említett lengő kivételével mindenben maximális pontot tudott elérni.

Bordás Dorina nem tud és nem is akar kiszeretni a kamionhúzásból Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

A jászberényi strongwoman kijelentette, jövőre szeretne még egy szinttel feljebb lépni a karrierjében, a tervek szerint márciusban induló versenyszezonban ennek megfelelően az ideinél több nemzetközi viadallal számol.

– fogadkozott a bajnoknő.

U70-ben szegedi diadal született, Deli Tamás tanítványa, Balogh Dóra üstökösként robbant be a sportágba és szerezte meg a kategória aranyérmét. Az egy évvel korábban még guggolásban és felhúzásban jeleskedő sportolónő nyújtotta a szombati fináléban és az egész szezonban is a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt. Ám mint mesélte, ennek érdekében rengeteg munkát is ölt a felkészülésbe.

Sok, viszonylag kemény ellenfél nevezett, szerettem volna a lehető legjobban felkészülni ellenük. Úgy jöttem ide, mindent kihoztam magamból az elmúlt hetekben. Egy nehéz fogyasztás volt mögöttem, de így is jó formában éreztem magamat, ami igazolást is nyert. Egészen más hangulatú verseny volt ez csarnokavatóként, mint a korábbiak.

Tudtam, hogy mindenképpen a legjobbnak kell lennem benne, így apait-anyait beleadtam, aminek a vége a valaha volt legerősebb időm lett" – nyilatkozta a sikert követően a Deli Team versenyzője.

Elsőéves strongwoman-versenyzőként a legelső versenyem kivételével mindegyik fordulót sikerült behúznom. Érzem, hogy hétről hétre javul a technikám és az erőszintem is, így jövőre még magasabbra tehetjük a lécet" – tekintett előre.

Egy újonctól nem is rossz: Balogh Dóra győzelemmel zárta első idényét az erős hölgyek között Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

Míg Balogh számára csaknem tökéletesen alakult az idény hajrája, addig a hazai pályán versenyző Szalai Adrienn-nek végül nem volt reális esélye megfordítani kettejük párharcát. A sárbogárdi versenyző nagyon várta, hogy otthoni közegben is megmutathassa magát, egy elhúzódó betegség miatt azonban nem tudott százszázalékos teljesítményt nyújtani.

„Lassan négy hete betegeskedem, az utóbbi három hétben edzeni sem tudtam, de ennek ellenére is beleadtam mindent" – mondta, miután ötödik helyen zárt a döntő hétvégén, ami összesítésben így is az előkelő második helyre volt elég Balogh Dóra mögött az U70-es kategóriában.

Sebestyén János tanítványa hozzátette,

jövőre szeretne előre lépni a nyomószámokban, valamint az idei év tapasztalatai alapján a kamionhúzó bajnokságban önállóan is elindulni,

mert úgy érzi van hozzá érzéke.

„Egy éve csöppentem a sportágba, így akár elégedett is lehetnék az eddig elért eredményekkel, de úgy érzem, van még hová fejlődnöm. Sebestyén Jánossal pedig ez össze is jöhet, nála jobb edzőm nem lehetne" – tette hozzá sárbogárdi amazon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!