Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország
Vágólapra másolva!
Július 20-án összecsap egymással a legendás Mike Tyson és a youtuberből lett profi ökölvívó, Jake Paul. Az 57 éves egykori nehézsúlyú világbajnok 30 évvel fiatalabb rivális ellen fog megküzdeni, de az egészségi állapota miatt sokan féltik a közelgő bokszmeccstől.

Hatalmas szenzációt okozott, amikor tavasszal bejelentették, hogy július 20-án, az arlingtoni AT&T stadionban összecsap egymással a legendás Mike Tyson és a youtuberből lett profi ökölvívó, Jake Paul. Az egykori nehézsúlyú világbajnok és a YouTube-sztár között 30 év a korkülönbség, a bemutató mérkőzés iránt már most hatalmas az érdeklődés világszerte. Tyson már gőzerővel készül a visszatérésre, ám minden idők egyik legnagyobb bokszolóját sokan féltik az összecsapás előtt, amely nem bemutató jellegű haknimeccs lesz, hanem hivatalos, tehát az eredménye bekerül mindkettőjük statisztikájába. 

Jake Paul vs. Mike Tyson Boxing Match Arlington Press Conference
Mike Tyson és Jake Paul júliusban összecsap egymással
Fotó: Getty Images via AFP/2024 Getty Images

Mike Tyson rosszul lett egy repülőgépen

A közel 60 éves bokszlegenda visszatérése kapcsán aggadolamra adhat okot, hogy Tyson nemrég rosszul lett egy Miamiból Los Angelesbe tartó repülőgép fedélzetén, ezért orvosi segítségre volt szüksége. 

Az amerikai sztár émelygett és szédült, és mivel korábban rengeteg hátproblémája és ülőideg-gyulladása volt, tolószékbe kellett ülnie a rosszulléte után.

Tysonnak időként botot is kell használnia, hogy könnyebben menjen számára a séta, és az orvosok arra figyelmeztették, hogy jelentős agykárosodást szenvedhet a Jake Paul elleni mérkőzésen, az összecsapással hatalmas kockázatot vállal.

Tyson 2005-ben vonult vissza a profi ökölvívástól hátfájdalmak miatt, pályafutása végén térdproblémák is hátráltatták, ülőideg-gyulladása pedig a legnagyobb egészségügyi kihívás számára. 

Természetesen egy napon mindannyian meghalunk. Aztán, amikor belenézek a tükörbe, meglátom azokat a kis foltokat az arcomon. Azt mondom: Hűha. Ez azt jelenti, hogy hamarosan a lejárati dátumom közeledik" - 

mondta egy podcast-műsorban nemrég Tyson.

Tyson eddigi pályafutása alatt 50 meccset nyert meg (ebből 44-et kiütéssel) és hatszor kapott ki, ebből háromszor is akkor szenvedett vereséget, amikor már aktív karrierje végéhez közeledett. A nála 30 évvel fiatalabb, 27 éves Jake Paul az eddigi tíz mérkőzéséből kilencet megnyert, hatot KO-val, az egyetlen vereségét egy nyolcmenetes meccsen megosztott pontozással szenvedte el.

Kapcsolódó cikkek

 

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről