Vágólapra másolva!
52 éves korában rákbetegségben meghalt a korábbi finn raliversenyző és menedzser, Kim Vatanen.

A finn kiválóság halálát a családja jelentette be, miután hétfőn gyors lefolyású rákbetegségben meghalt. Kim biológiai apja, Sulevi Tienhaara még fia születése előtt, 1971-ben halt meg egy repülőgép-szerencsétlenségben. Öt éves korában az édesanyja feleségül ment a legendás raliversenyzőhöz, Ari Vatanenhez, aki saját gyermekeként nevelte fel.

A négyszeres Dakar-rali győztes Vatanen szívszorító üzenetben búcsúzott a közösségi oldalán nevelt fiától.

Az élet törékeny ajándék. A legmélyebb gyász kimondhatatlan. Kim már a mennyben van, mi még úton vagyunk hozzá"

 – írta a fiával közös képhez a 71 éves gyászoló apa, aki 1981-ben megnyerte a rali-világbajnokságot, majd később politikusként az Európai Parlament tagja is volt.

Apjához hasonlóan Kim is ralipilótaként próbálta bontogatni a szárnyait, és a kilencvenes években több versenyt is megnyert, főként Franciaországban. Az ezredfordulóra aztán úgy döntött, hogy felhagy a ralizással és golfkarrierbe kezdett. Az új sportágban viszont nem aratott túl nagy sikereket, ezért 2004-ben visszavonult, és menedzserként dolgozott. Többek között ő segítette a csúcsra a francia autóversenyzőt, Sébastien Ogiert, aki nyolcszor (2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2020, 2021) nyerte meg a rali-világbajnokságot.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről