Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, nem csitul a botrány a hatszoros olimpiai bajnok Kozák Danuta körül, aki nagy valószínűséggel csak egyesben indul a jövő heti kajak-kenu olimpiai válogató versenyen. Mint ismert, a 37 éves kajakos verbális molesztálással vádolta meg a válogatott edzőjét, a korábbi olimpiai bajnok Csipes Ferencet, aki az édesapja Kozák válogatottbeli partnerének, a kétszeres ötkarikás bajnok Csipes Tamarának.

Az M4 Sport szúrta ki, hogy a kajak-kenu szövetség hivatalos rajtlistája alapján a jövő heti válogatón nem indul együtt párosban Kozák Danuta és Csipes Tamara. Bár a májusi tájékoztatón még együtt versenyeztek, Csipes ezúttal 2023-hoz hasonlóan a honvédos csapattársával, Gazsó Dorkával ül össze. 

Jelen állás szerint a hatszoros olimpiai bajnok Kozák így csak egyesben áll rajthoz. A válogató menetrendjében egy női négyes döntő is szerepel, ott azonban most még csak egy egység van feltüntetve. 

Úgy tűnik, Kozák Danuta és Csipes Tamara nem folytatják együtt
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Kozák Danuta és Csipes Tamara a 2016-os riói olimpián, valamint a 2021-es tokiói ötkarikás játékon is aranyérmet nyertek a női kajaknégyes tagjaiként, de most nagyon úgy tűnik, hogy nem fognak „egy hajóban evezni.”

Mint ismert, május 24-én Kozák Danuta, hatszoros olimpiai bajnok kajakos egy hosszú Facbook-bejegyzésben írta meg, hogy milyen megalázó módon bánik vele - és állítása szerint a válogatott keret más tagjaival is - Csipes Ferenc, a magyar női négyest felkészítő edző. A korábbi olimpiai bajnok klasszis viselkedése miatt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és klubja, a Budapesti Honvéd is fegyelmi vizsgálatot indított, Csipest pedig felfüggesztették, miután Kozák kijelentette, hogy nem hajlandó vele együtt dolgozni a továbbiakban. 

A Magyar Nemzet úgy tudja, Csipes Ferenc és Kozák Danuta között a szolnoki edzőtábor közösségi terében, a társalgóban alakult ki szóváltás – többek hallatára. Az elismert, ám nehéz természetű edző kétségtelenül minősíthetetlen hangnemben szólt a hatszoros olimpiai bajnoknőhöz, de fizikai bántalmazás nem történt, csakis verbális.

Kozák a posztjában a jelenet azon előzményére nem utalt, miszerint Csipes Ferenc közölte vele, hogy másnap az addigi Kozák Danuta, Gazsó Dorka, Csipes Tamara, Hadvina Dóra összetétel helyett más felállásban is ki akarja próbálni a négyest – akár a hatszoros olimpiai bajnoknő nélkül. 

CSIPES Ferenc; CSIPES Tamara
Az olimpiai bajnok édesapa, Csipes Ferenc és az ezüstérmet nyerő Csipes Tamara összeölelkezése a tokiói olimpia egyik legmeghatóbb pillanata volt 
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Arról már nem is beszélve, hogy Csipes Ferenc és Kozák Danuta, valamint a kajakos szintén edző férje, Somogyi Béla közötti kapcsolat már régóta nem ideális.

A Budapesti Honvéd végül egy közleményben kért bocsánatot Csipes Ferenc nevében, amit Kozák Danuta elfogadott és jelezte, hogy hajlandó folytatni a közös munkát a női kajaknégyes edzőjével. A szövetség is jelezte, hogy Csipes Ferenc edző felfüggesztését megszüntette, azonban kajak-kenu szövetség hivatalos rajtlistája arra enged következtetni, hogy Kozák Danuta bár elfogadta Csipes Ferenc bocsánatkérését, egyedül kíván nekivágni a szegedi kajak-kenu válogatónak. 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről