A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A 24-szeres Grand Slam-győztes Novak Djokovics térdsérülés miatt visszalépett a Roland Garros negyeddöntője előtt.

Novak Djokovics számára véget ért a Roland Garros

A francia nyílt teniszbajnokság szervezői kedden közölték, hogy a szerbek 24-szeres Grand Slam-bajnoka nem tud kiállni szerdán a norvég Casper Ruud elleni mérkőzésre, mert a jobb térdében részleges szalagszakadást diagnosztizáltak - írja az MTI.

2024 French Open - Day 9
Novak Djokovics visszalépett a Roland Garrostól
Fotó: NurPhoto via AFP/Ibrahim Ezzat/NurPhoto

A 37 éves sztárteniszező a harmadik fordulóban vasárnap hajnali 3 óra után fejezte be az olasz Lorenzo Musetti elleni, négy és fél órás mérkőzését, majd hétfőn szintén öt szettben múlta felül az argentin Francisco Cerundolót. Utóbbi meccsen Djokovicsot térdfájdalmak miatt ápolták, egyre fáradtabban mozgott, és végül az utolsó erőtartalékait mozgósítva nyert 4 óra 39 perc után.

A szerb klasszis visszalépésével eldőlt, hogy hétfőtől a januárban Australian Open-győztes Jannik Sinner - a 22 éves játékos a bolgár Grigor Dimitrovot búcsúztatta három szettben, így elődöntőbe jutott - ugrik a világranglista élére, és az ATP-rangsorban ő lesz az első olasz éllovas.

Ugyan Djokovics volt a Roland Garros címvédője, de az év második Grand Slam-tornája előtt a szerb azt nyilatkozta, szerinte nem ő a bajnokság esélyese. 

Természetesen aggódom. Egész évben nem megy jól a játék. Volt néhány jó meccsem itt is és más versenyeken is, de összességében nem jó a helyzet.

El kell fogadnom a tényt. Nem tartom magam favoritnak Párizsban" - mondta a szerb sztár még a torna kezdete előtt.

Djokovics a világ legsikeresebb teniszezője és a sportág egyik legnagyobb legendájának tekinthető. Rekordot jelentő 24-szeres Grand Slam-bajnok, 40-szeres Masters-tornagyőztes és 7-szeres világbajnok.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!