A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaNorvégia-Magyarország
HUNPóta Georgina
10:05AsztaliteniszYu-Bin Shin-Georgina Pota
HUNTóth Krisztián
10:50CselgáncsKrisztian Toth-Alex Cret
HUNGercsák Szabina
10:50CselgáncsAoife Coughlan-Szabina Gercsak
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Italy
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Az amerikai női tornászválogatott az esélyeknek megfelelően nagy fölénnyel nyerte a női tornászok csapatversenyét. Az aranyérmes csapat sztárja, Simone Biles az olimpiai győzelmek tekintetében beérte Keleti Ágnest.

Miután a címvédő oroszok nem lehettek jelen az ukrajnai háború miatt, a világbajnok amerikaiak számítottak favoritnak, és magabiztosan érvényesítették a papírformát, írja az MTI.

A sportág jelenlegi legnagyobb csillagának, a 27 éves Simone Bilesnak ez a nyolcadik olimpiai érme és az ötödik aranya, utóbbi mutatóban beérte az örökrangsorban harmadik Keleti Ágnest, a nézőtéren most helyet foglaló román Nadia Comanecit, a szovjet Polina Asztakovát és Nelli Vlagyimirovna Kimet.

Előttük áll a listán még az ugyancsak szovjet Larisza Latinyina kilenc, valamint a csehszlovák Vera Caslavska hét elsőséggel.

A Bercy Arénában olyan világsztárok, színészek, korábbi sportoló nagyságok tekintették meg a döntőt - és voltak kíváncsiak különösen Bilesra -, mint Nicole Kidman, Natalie Portman, a teniszező Serena Williams vagy a 23-szoros olimpiai bajnok úszó, Michael Phelps.

A második helyen, az amerikaiaktól 5,802 ponttal lemaradva - kisebb meglepetésre - az olaszok végeztek, a bronzérmet pedig a brazilok szerezték meg.

Torna, női csapatverseny, olimpiai bajnok:

Egyesült Államok (Jordan Chiles, Jade Carey, Simone Biles, Sunisa Lee, Hezly Rivera) 171,296 pont
2. Olaszország (Angela Andreoli, Alice D'Amato, Manila Esposito, Elisa Iorio, Giorgia Villa) 165,494
3. Brazília (Rebeca Andrade, Jade Barbosa, Lorrane Oliveira, Flavia Saraiva, Julia Soares) 164,497

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!