A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Vasárnap reggel folytatódik a XXXIII. nyári olimpia, a magyar sportolókért pedig reggel kilenctől szoríthatunk. A franciák elleni vereség után ezúttal a brazilok ellen javíthat a női kézilabda-válogatott, a sportlövők közül Mészáros Eszter, Pekler Zalán és Péni István is megméretteti magát, míg a döntőbe első helyen bejutó Major Veronika aranyérmet nyerhet a női légpisztolyosok mezőnyében. A vasárnapi nap egyik csemegéjét Fucsovoics Márton szolgáltatja, aki minden idők egyik legjobb teniszezője, Rafael Nadal ellen mérkőzne, azonban a borzalmas időjárási körülmények miatt könnyen lehet, hogy a meccsüket nem rendezik meg vasárnap.

Vasárnap reggel kilenctől a női kézilabda-válogatottért szoríthatunk, amely a franciák elleni vereség után a brazilok ellen javíthat. Azonban a találkozó nem ígérkezik egyszerűnek, mivel a dél-amerikai együttes nagy meglepetésre 29-18-ra legyőzte az Ambros Martín által irányított spanyolokat.

A spanyolok tudásuk alatt teljesítettek. Ambrosnál a védekezés a kulcs, ami most átjáróház volt. A brazilok lejátszották, amit tudnak, ráadásul egy elképesztő kapusteljesítmény volt mögöttük. Nekünk folytatni kell azt a játékot, amit ma játszottunk, és akkor sikeresek leszünk”

 – mondta Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. 

IMG_5498
A női kéziválogatott a brazilok ellen játszik
Fotó: Csudai Sándor -  Origo 

Vívásban a női tőrözők és a férfi párbajtőrözők lépnek pástra, előbbiek között Pásztor Flóra, utóbbiaknál pedig a három éve Tokióban ezüstérmes, 2019-ben világbajnok Siklósi Gergely, valamint a tavaly ugyancsak vb-győztes Koch Máté, illetve Andrásfi Tibor próbál a 32-es tábláról eljutni a negyeddöntőbe a délelőtti és kora délutáni időszakban. Pásztor az amerikai Jacqueline Dubrovichcsal vív a 16 közé kerülésért, míg a férfiaknál a világranglista éllovasaként Siklósi a cseh Jakub Jurkával vagy az egyiptomi Mahmúd Moszennel találkozik, a rangsor másodikja, Koch pedig a kanadai Nicholas Zhang és a venezuelai Gabriel Lugo győztesével kezd, és a nyolcaddöntőben akár Andrásfival is szembe kerülhet, ha utóbbi túljut a londoni olimpia győztesén, a venezuelai Ruben Limardo Gasconon.

hirdetés

A délelőtti órákban érdemes lesz odafigyelni a cselgáncsküzdelmekre is, mivel a nők 52 kilós mezőnyében Pupp Réka indul harcba, míg a férfiak között a 66 kilós Pongrácz Bence lesz érdekelt. Pupp Rékával kapcsolatban érdekesség, hogy az Atomerőmű SE versenyzőjének a testvére is kint van az olimpián. Pupp Noémi a női kajak-kenu válogatottat erősíti, párosban és négyesben fog indulni az olimpián. 

Úszásban az előzetesen az éremesélyesek között számon tartott, 200 méter háton világbajnoki címvédő Kós Hubert a 11 órakor kezdődő program során ugrik medencébe 100 méter háton, mellette másik öt magyar érdekelt, míg hegyikerékpárban a három éve Tokióban negyedikként végző Vas Blanka áll rajthoz kora délután az elancourti dombon.

A hivatalos programban az szerepel, hogy Fucsovics Márton délben csap össze minden idők egyik legjobb teniszezőjével, a spanyol Rafael Nadallal. Viszont egyelőre kétséges, hogy a 22-szeres Grand Slam-bajnok teniszező vállalja-e az egyesbeli szereplést. A 38 éves spanyol sztár lemondta csütörtöki edzését, melyen az ötkarikás címvédő német Alexander Zverevvel gyakorolt volna. Edzője, Carlos Moya szerint combsérülés áll a dolog mögött, és pénteken Nadal valóban bekötözött combbal jelent meg a Phillipe Chatrier Stadionban, ahol honfitársával és párospartnerével, Carlos Alcarazzal tréningezett.

Rafael Nadal az olimpiai után minden bizonnyal befejezi pályafutását
Fotó: Xu Chang/POOL/AFP

Ha Nadal vállalja a szereplést, akkor sem biztos, hogy a találkozóra sor kerül vasárnap délben, ugyanis a Párizsban folyamatosan szakad az eső, így csak a Pilippe Chatrier Stadionban zajlanak a mérkőzések. A jelentős csúszás miatt kérdéses, hogy Fucsovics Márton és Marozsán Fábián pályára lép-e egyesben és párosban vasárnap.

Ha Fucsovics és Nadal meccsét netán elhalasztják, akkor a magyar szurkolóknak nem kell választaniuk, hogy mit nézzenek, mert akkor egyértelmű, hogy minden szem a sportlövő Major Veronikára tapad majd. A 27 éves sportlövő szombaton első helyen jutott be a légpisztolyosok vasárnapi nyolcas döntőjébe, és déltől aranyéremért lőhet majd a Chateauroux-ban.

MAJOR Veronika
Major Veronika vasárnap délben aranyéremért szállhatca
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A keszthelyi sportlövő 582 körös eredménnyel, több belső tízesének köszönhetően zárt az élen, így pályafutása során először léphet lőállásba olimpiai döntőben, három évvel ezelőtt, Tokióban ugyanis nem sikerült bejutnia a fináléba.

Az esti órákban a férfi vízilabda-válogatott is megkezdi a szereplését az olimpián. Varga Zsolt együttese a házigazda francia csapattal találkozik. És ha már vizes sportok, este fél kilenctől döntőket rendeznek, és ha minden jól alakul, akkor magyar érmekért is szoríthatunk. 

A női tornászok selejtezőjében Czifra Bettina Lili négy szeren, Bácskay Csenge ugrásban, a sérülés miatt visszalépő Kovács Zsófia helyére érkezett Székely Zója pedig felemáskorláton lesz érdekelt az esti programban.

A magyarok vasárnapi programja a párizsi olimpián:

KÉZILABDA (Dél-párizsi 6-os Aréna)
női csoportmérkőzés
B csoport:
9.00: Brazília-MAGYARORSZÁG

SPORTLÖVÉSZET (Chateauroux-i Lőtér)
9.15: légpuska, női alapverseny (Mészáros Eszter)

VÍVÁS (Nagy Palota/Grand Palais)
9.30: női tőr (Pásztor Flóra), férfi párbajtőr (Siklósi Gergely, Koch Máté, Andrásfi Tibor) egyéni 64-es tábla a negyeddöntőig

TORNA (Bercy Aréna)
9.30: női selejtező (Czifra Bettina Lili, Bácskay Csenge - csak ugrásban, Székely Zója - csak felemáskorláton)

CSELGÁNCS (Mars-mező Aréna)
10.00: női 52 kg (Pupp Réka) és férfi 66 kg (Pongrácz Bence) - mérkőzések a negyeddöntőig

ASZTALITENISZ (Dél-párizsi 4-es Aréna)
10.00: női egyes első forduló (Póta Georgina)

LOVASSPORT (Versailles-i kastély)
10.30: lovastusa egyéni verseny - tereplovaglás (Kaizinger Balázs)

ÚSZÁS (Paris La Défense Aréna)
11.00: előfutamok - férfi 400 m vegyes (Holló Balázs, Zombori Gábor), férfi 100 m hát (Jászó Ádám, Kós Hubert), női 200 m gyors (Ábrahám Minna, Pádár Nikolett)

SPORTLÖVÉSZET (Chateauroux-i Lőtér)
11.15: légpuska, férfi alapverseny (Pekler Zalán, Péni István)

TENISZ (Roland Garros)
12.00: férfi egyes, első forduló (Fucsovics Márton, Marozsán Fábián), férfi páros, első forduló (Fucsovics Márton, Marozsán Fábián) 

SPORTLÖVÉSZET (Chateauroux-i Lőtér)
12.00: LÉGPISZTOLY, NŐI DÖNTŐ (Major Veronika)

HEGYIKERÉKPÁR (Elancourt-i domb)
14.00: NŐI VERSENY (Vas Kata Blanka)

TORNA (Bercy Aréna)
14.50: női selejtező (Czifra Bettina Lili, Bácskay Csenge - csak ugrásban, Székely Zója - csak felemáskorláton)

ASZTALITENISZ (Dél-párizsi 4-es Aréna)
16.00: vegyes páros negyeddöntő (Ecseki Nándor, Madarász Dóra?)

CSELGÁNCS (Mars-mező Aréna)
16.00: NŐI 52 KG - vigaszág, elődöntők, BRONZMÉRKŐZÉSEK, DÖNTŐ

ÖKÖLVÍVÁS (Észak-párizsi Aréna):
17.20: női 66 kg (Hámori Luca) selejtező

TORNA (Bercy Aréna)
18.00, 21.10: női selejtező (Czifra Bettina Lili, Bácskay Csenge - csak ugrásban, Székej Zója - csak felemáskorláton)
VÍVÁS
19.00: NŐI TŐR elődöntő, BRONZMÉRKŐZÉS, DÖNTŐ; FÉRFI PÁRBAJTŐR elődöntő, BRONZMÉRKŐZÉS, DÖNTŐ

VÍZILABDA (Vizes Központ)
férfi csoportmérkőzés:
B csoport:
19.30: MAGYARORSZÁG-Franciaország

ÚSZÁS
20.30: elődöntők, döntők - FÉRFI 400 M VEGYES (Holló Balázs?, Zombori Gábor?), férfi 100 m hát (ed, Jászó Ádám?, Kós Hubert?), női 200 m gyors (ed, Ábrahám Minna?, Pádár Nikolett?)

TORNA (Bercy Aréna)
21.10: női selejtező (Czifra Bettina Lili, Bácskay Csenge - csak ugrásban, Székely Zója - csak felemáskorláton)

hirdetés

A Direct One Direct Now alkalmazása révén egyetlen sporteseményről sem fogsz idén nyáron lemaradni. A tartalmak az alkalmazásban megállíthatóak, újraindíthatóak, 7 napig visszanézhetőek.  

 

Kövesd a nyár legizgalmasabb sportpillanatait a 𝗗𝗶𝗿𝗲𝗰𝘁 𝗡𝗼𝘄 segítségével, bárhol és bármikor!Használd az alábbi kódot: INFLU24TIFDU, és fizess elő 990 forint kedvezménnyel! Részletek: https://www.directone.hu/sport/     

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!