A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
Vágólapra másolva!
Németh Nándor, Kós Hubert, Szabó Szebasztián, Jászó Ádám összeállítású 4x100 méteres magyar férfi gyorsváltó a nyolcadik helyen végzett a párizsi olimpia döntőjében.

Az már korábban kiderült, hogy 100 méter gyors országos csúcstartója, Milák Kristóf csak az egyéni számokat vállalja az olimpián, ennek ellenére a Németh Nándor, Kós Hubert, Szabó Szebasztián, Jászó Ádám összetételben is bízott a döntős szereplésben Sós Csaba szövetségi kapitány.

A négyes végül 3:12.96 perces idővel zárt, amivel hetedikként jutott be az esti döntőbe.

NÉMETH Nándor; KÓS Hubert; JÁSZÓ Ádám; SZABÓ Szebasztián
Szabó Szebasztián, Kós Hubert, Jászó Ádám és Németh Nándor (b-j) 4x 100 méteres gyorsváltó döntõjében
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A finálé előtt Németh Nándor az MTI-nek elmondta, hogy a medence nagyon lassú, de a hangulat elképesztő volt, így a döntő is óriási élmény lesz. Szabó Szebasztián arról beszélt, hogy szeretné, ha a fináléban javulna a négyes ideje, mellette pedig kiemelte, hogy a legfontosabb, hogy mindenki élvezze a döntőt.

A magyar váltó remekül kapta el a rajtot, Németh Nándor az országos csúcstól (47.47 másodperc) nem sokkal elmaradva, 47.76-tal váltott a harmadik helyen. A remek sprinter Szabó Szebasztián negyedikként fordult 150-nél, de a váltást már a hetedik helyen adta át Jászó Ádámnak. A 22 éves úszó próbálta tartani a tempót, de a nyolcadik helyen adta át a váltást Kós Hubertnek, aki belekezdett egy óriási hajrába, de sajnos feljebb nem tudott jönni, így a magyar váltó 3:13.11 perccel a nyolcadik helyen zárta a döntőt, amelyet végül az amerikaiak nyertek meg az ausztrálok és az olaszok előtt. 

Három évvel ezelőtt Tokióban ugyanebben a számban ötödik helyen végeztek a magyarok, Kós és Jászó helyett akkor Milák Kristóf és Bohus Richárd szerepelt az együttesben, amely 3:11.06-os országos csúcsot úszott.

A realitás talaján kell maradnunk, ez a hatodik-nyolcadik hely volt a legreálisabb számunkra, még akkor is, ha kicsit eljátszottunk a gondolattal, hogy lehet ennél jobb. Tudtuk, hogy cserék jönnek majd a csapatokban, de mindenképpen jó volt döntőt úszni, amit nem mertem volna kijelenteni az olimpia előtt. 

Nekem ráadásul ez félig-meddig egy egyéni döntővel is felért, hiszen a legjobbak többsége ott volt az elején, nekem pedig önbizalmat ad, hogy ott harmadiknak tudtam bejönni" - nyilatkozta az MTI-nek a váltó "csapatkapitánya", Németh.

NÉMETH Nándor; KÓS Hubert; JÁSZÓ Ádám; SZABÓ Szebasztián
A 4x100-as gyorsváltó a nyolcadik helyen végzett a döntőben
Fotó: MTI/Kovács Tamás

„Nagyon élveztük ezt a döntőt, végre megtapasztaltam, hogy milyen, holnap reggel pedig folytatás" - mondta Kós Hubert, aki megjegyezte, hogy vasárnap még ennél is jobb hangulat lesz az arénában, hiszen akkor úszik majd a hazaiak kedvence, Léon Marchand 400 méter vegyesen. 

Százon úgy kezdtem tavaly, hogy szerettem volna bejutni a fukuokai döntőbe, akkor ez sikerült, azóta javultam, és bízom benne, hogy el tudok érni valami ilyesmi eredményt"

 - vetítette előre a vasárnapi 100 méter hátra vonatkozó elképzeléseit Kós.

Az élete első olimpiai döntőjében szereplő Jászó elmondta, még nem is igazán fogta fel, mi történt vele a mai napon. „Reggel azért kicsit még meg voltam szeppenve, milyen hangos az uszoda, mennyien szurkolnak. Az az úszás nem is sikerült annyira, most viszont sikerült kijavítani a hibákat” - fűzte hozzá Jászó, aki Kóshoz hasonlóan vasárnap 100 méter háton lesz érdekelt.

férfi 4x100 m gyorsváltó, olimpiai bajnok:
  Egyesült Államok (Jack Alexy, Chris Guiliano, Hunter Armstrong, Caeleb Dressel) 3:09.28 perc
2. Ausztrália (Jack Cartwright, Flynn Southam, Kai Taylor, Kyle Chalmers) 3:10.35
3. Olaszország (Alessandro Miressi, Thomas Ceccon, Paolo Conte Bonin, Manuel Frigo) 3:10.70
...8. MAGYARORSZÁG (NÉMETH NÁNDOR, SZABÓ SZEBASZTIÁN, JÁSZÓ ÁDÁM, KÓS HUBERT) 3:13.11

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!