A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Márton Anna nyerte a Pusztai Liza elleni magyar asszót a női kardozók nyolcaddöntőjében a párizsi olimpián, ezzel bejutott a negyeddöntőbe. Szűcs Luca ugyancsak biztosította helyét a legjobb nyolc között, miután magabiztosan legyőzte a vb-bronzérmes bolgár Joana Ilievát.

Három magyar női kardozó jutott be a legjobb 16 közé, és az már előzetesen biztos volt, hogy legalább egy magyar ott lesz a nyolc között, mivel úgy alakult, hogy Pusztai Lizának és Márton Annának egymás ellen kellett vívnia az asszót.

A 29 éves Márton Anna két mérkőzésen volt már túl, Pusztai egyen, ehhez képest a magyaros párharcban előbbi kezdett jobban, ugyanis sikerült ellépnie, majd 4-4 után ismét ő volt határozottabb. A folytatásban fokozatosan nőtt a különbség, s 8-4-es állásnál mehetett pihenőre a két vívó, akik tavaly együtt nyertek világbajnoki címet.

Pusztai Liza, Márton Anna
Márton Anna nyerte a magyaros asszót Pusztai Liza ellen
Fotó: Csudai Sándor -  Origo

Ezt követően Pusztai nehéz helyzetbe került, de így is adott szép tusokat a korábbi vb-bronz- és Eb-ezüstérmes honfitársának, aki végül 14-7 után bevitte a győzelmet érő tust és bejutott a negyeddöntőbe, ahol majd a négyszeres egyéni világbajnok ukrán Olga Harlannal kell majd vívnia 15.55-kor.

Szűcs Luca számára nem indult jól a nyolcaddöntő a bolgár Joana Ilieva ellen, aki 3-0-ra is elhúzott, aztán a 21 éves magyar vívó megmutatta, hogy ő is képes hasonlóra, és fordított 5-4-re. A folytatásban is Szűcs akarata érvényesült, és végül 8-4-es vezetéssel mehetett pihenőre. 

Szűsz Luca
Szűcs Luca, miután győzött a bolgár Joana Ilieva ellen és bejutott a negyeddöntőbe a női kard egyéni versenyében a 2024-es párizsi nyári olimpián
Fotó: Csudai Sándor - Origo / Csudai Sándor - Origo

Ilieva a szünet után megtalálta a saját vívását és folyamatosan kapaszkodott fel, de az első olimpiáján szereplő Szűcs egy tusnál közelebb nem engedte riválisát, sőt a végére szenzációs sorozattal elhúzott és 15-10-re megnyerte az asszót. Szűcs ellenfele a nyolc között a francia Sara Balzer lesz 15.55-kor.

Eredmények, női kard (a 16 között):
Szűcs Luca–Joana Ilieva (bolgár) 15:10
Márton Anna-Pusztai Liza 15:7

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!