A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaNorvégia-Magyarország
HUNPóta Georgina
10:00AsztaliteniszYu-Bin Shin-Georgina Pota
HUNTóth Krisztián
10:50CselgáncsKrisztian Toth-Alex Cret
HUNGercsák Szabina
10:50CselgáncsAoife Coughlan-Szabina Gercsak
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Italy
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A XXXIII. nyári olimpiai szerdai napja rendkívül izgalmasnak ígérkezik magyar szempontból, ugyanis döntőt úszik 200 pillangón a versenyszám világcsúcstartója és egyben regnáló olimpiai bajnoka, Milák Kristóf. Az úszózseni mellett remek éremesélyekkel lép pástra a Gémesi Csanád, Szilágyi Áron, Szatmári András, Rabb Krisztián összetételű férfi kardcsapat, és megkezdi a szereplését a tokiói olimpián bronzérmes cselgáncsozó, Tóth Krisztián is.

A tokiói olimpián Milák Kristóf volt az egyetlen éremszerző magyar úszó. A 200 méter pillangó világcsúcstartója a tavaly áprilisi országos bajnokság után nagyjából egy évet kihagyott, a visszatérését követően ugyan időeredményei nem közelítették meg a legjobbját, de az ob-n, majd júniusban a belgrádi Európa-bajnokságon sem talált legyőzőre olimpiai számaiban. Kedd délelőtti bemutatkozása kifejezetten biztató volt, mert a mezőnyből egyedüliként került 1:54 percen belülre az előfutamok során, így papíron nem okozhat gondot neki az esti elődöntő sem. Ugyanebben a számban Márton Richárdnak is van esélye a döntőre, de tőle bravúr kellene a legjobb nyolc közé jutáshoz, mert csak 16. idővel kvalifikálta magát a kedd esti elődöntőre.

Milák Kristóf
Milák Kristóf szerdán aranyérmet nyerhet a párizsi olimpián
Fotó:  Csudai Sándor - Origo

Rajtuk kívül még 100 m gyorson Németh Nándor lehet érdekelt a szerda esti döntőkben, amennyiben sikerrel veszi a kedd esti elődöntőt, ahova negyedikként kvalifikálta magát. 

A 200 méter hát tavalyi világbajnoka, Kós Hubert - aki vasárnap tizedikként lemaradt a 100 méter hát fináléjáról - fő számának előfutamában, majd elődöntőjében bizonyíthat, melyben a Tokióban ötödik Telegdy Ádám is érdekelt lesz. Nagy kérdés, hogy a hétfő óta betegeskedő Kapás Boglárka, aki Párizsban búcsúzik el az élsporttól, mire lesz képes 200 méter pillangón, melyben korábban világ- és Európa-bajnok volt.

Hirdetés

A férfi kardozók szombaton várakozáson alul teljesítettek, Gémesi Csanád egy győzelem után a legjobb 16 között búcsúzott, míg az előző három olimpián aranyérmes Szilágyi Áron, valamint Szatmári András már az első asszójában a 32 között kikapott. A magyar csapat szerdán 13.30 órától az olaszokkal csap össze az elődöntőért.

Bravúrra készül a harmadik fordulóban a férfi kézilabda-válogatott, Chema Rodríguez szövetségi kapitány együttese szombaton 35-32-re kikapott Egyiptomtól, majd hétfőn 35-25-tel javított Argentína ellen. Szerdán reggel 9-kor a legutóbbi két világbajnokságon hatodik Norvégia lesz az ellenfél, amely az argentinokat és a házigazda franciákat is öt góllal verte eddigi meccsein.

LIGETVÁRI Patrik
A férfi kéziválogatott remek győzelmet aratott Argentína ellen
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ugyancsak nagy kihívás elé néz az asztaliteniszező Póta Georgina, akire a negyedik helyen kiemelt dél-koreai Sin Jubin vár a második fordulóban. A kétszeres Európa-bajnok magyar játékos szombaton 1:3-ról fordítva 4:3-ra diadalmaskodott a német-kínai Shan Xiaona felett. A szerdai esélyeket mutatja, hogy Sin Jubin a nyolcadik, a 39 éves Póta pedig a 71. a világranglistán.

Cselgáncsban éremesélyesként lép tatamira 90 kilogrammban Tóth Krisztán, az előző olimpia bronzérmese a 32 között az Eb-harmadik román Alex Cret ellen mutatkozik be a Mars-mező Arénában. A 70 kilós Gercsák Szabina ellenfele a kétszeres kontinensbajnok ausztrál Aoife Coughlan lesz.

Tóth Krisztán is éremért száll harcba Párizsban
Fotó: AFP/Franck Fife

A sportlövők küzdelmeiben vasárnap a légpuska alapversenyében Pekler Zalán 17., Péni István 18. lett, így nem jutottak döntőbe. A szerdai 50 méteres összetett számban viszont mindketten a világ élvonalába tartoznak, így az esélyesek között lesznek a chateauroux-i Nemzeti Lőtéren.

A tornász Mészáros Krisztofer szombaton a 14. helyen bejutott az egyéni összetett 24 fős döntőjébe - erre legutóbb Supola Zoltán volt képes 28 évvel ezelőtt. Az olimpiai újonc Mészáros szerdán 17.30-tól szerepel a Bercy Arénában. A férfi egypárban érdekelt evezős, Pétervári-Molnár Bendegúz pedig a 13-24. helyért küzd tovább.

Nagy kérdés változatlanul az ötkarikás triatlonverseny lebonyolítása. Kedden a szervezők a Szajna vízminősége miatt egy nappal elhalasztották a férfiak versenyét, ami azt jelenti, hogy a jelenlegi állás szerint mindkét nem képviselői szerdán küzdenek meg az érmekért. A magyar színeket Bicsák Bence és Lehmann Csongor, illetve Kuttor-Bragmayer Zsanett képviseli a III. Sándor hídnál.

 

TRIATLON (Pont Alexandre-III)

08:00 – 10:40 női egyéni: Kuttor-Bragmayer Zsanett

 

SPORTLÖVÉSZET (Châteauroux Shooting Centre)

09:00 – 10:30 férfi 50 m puska három testhelyzetű összetett kvalifikáció Pekler Zalán, Péni István


KÉZILABDA (South Paris Arena 6)

09:00 – 10:30 férfi selejtezők 3. forduló B csoport: Magyarország - Norvégia

 

EVEZÉS (Vaires-sur-Marne Nautical Stadion)

09:54-10:10 férfi egypárevezős C/D elődöntők rajtlista

1. futam: Pétervári-Molnár Bendegúz

 

JUDO (Champ-de-Mars Arena)

10:00 – 14:00 előcsatározások, negyeddöntő

női -70 kg 32-es tábla: Coughlan (AUS) - Gercsák Szabina

férfi -90kg Tóth Krisztián - Cret (ROU)

 

ASZTALITENISZ (South Paris Arena 4)

10:00 női egyes 32-es tábla: Shin Yubin (KOR) - Póta Georgina

 

TRIATLON (Pont Alexandre)

10:45 – 13:15 férfi egyéni: Bicsák Bence, Lehmann Csongor

 

ÚSZÁS (Paris La Defense Arena)

11:39 férfi 200 m hát, 4. futam: Kós Hubert, Telegdy Ádám rajtlista

11:53 női 200 m pillangó, 2. futam: Kapás Boglárka rajtlista

 

VÍVÁS (Grand Palais)

13:30 – 17:30 férfi kard csapat negyeddöntő: Magyarország - Olaszország

 

JUDO (Champ-de-Mars Arena)

16:00 – 18:45 női -70 kg, férfi -90 kg vigaszág, elődöntő, érem mérkőzések Gercsák Szabina, Tóth Krisztián

 

TORNA (Bercy Arena rajtlista)

17:30 – 20:15 férfi egyéni összetett döntő: Mészáros Krisztofer

 

VÍVÁS (Grand Palais)

19:30 – 21:40 férfi kard csapat bronzmérkőzés, döntő

 

ÚSZÁS (Paris La Defense Arena)

20:36 férfi 200m pillangó döntő (Milák Kristóf, Márton Richárd)

20:42 női 200m pillangó elődöntők (Kapás Boglárka)

21:34 férfi 200m hát elődöntő (Kós Hubert, Telegdy Ádám)

22:15 férfi 100m gyors döntő (Németh Nándor)

 

Hirdetés

A Direct One Direct Now alkalmazása révén egyetlen sportpillanatról sem fogsz idén nyáron lemaradni. A tartalmak az alkalmazásban megállíthatóak, újraindíthatóak, 7 napig visszanézhetőek.   

Kövesd az Olimpia legizgalmasabb pillanatait a 𝗗𝗶𝗿𝗲𝗰𝘁 𝗡𝗼𝘄 segítségével, bárhol és bármikor! Használd az alábbi kódot: INFLU24TIFDU, és fizess elő 990 forint kedvezménnyel! Részletek itt

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!