A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Az ötkarikás játékokat július 26. és augusztus 11. között rendezik meg, a világ legnagyobb sporteseményén pedig természetesen ott lesznek a legnagyobb magyar sztárok is. A lista nagyon hosszú, most tíz olyan világklasszist szedtünk össze a cikkünkben, akik a legnagyobb sztárjai lehetnek lehetnek a párizsi nyári olimpia versenyeinek , és sok örömet okozhatnak majd az előttünk álló 17 napban az egyéni sportágakat tekintve. Ilyen Érdi Mária, Koch Máté, Kopasz Bálint, Losonczi Dávid, Márton Viviana, Milák Kristóf, Pekler Zalán, Rasovszky Kristóf, Szilágyi Áron, vagy éppen Varga Ádám is.
Hirdetés

Hamarosan kezdődik a párizsi nyári olimpia, reményeink szerint számos szép magyar sikerrel. Nem minden sportoló felkészülése volt zavartalan, akadt olyan is, aki éppen az ötkarikás játékok előtt került hullámvölgybe, ám ellenére mindenki azon lesz, hogy a lehető legtöbbet hozza majd ki magából Franciaország fúvárosában. 

Paris Olympics / 5 rings on Eiffel Tower, párizsi nyári olimpia
Hamarosan kezdődik a párizsi nyári olimpia
Fotó: The Yomiuri Shimbun via AFP / The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri

Érdi Mária (vitorlázás) - a párizsi nyári olimpia nagy meglepetése lehet

A 26 éves világ- és Európa-bajnok magyar vitorlásversenyző, Érdi Mária nagy meglepetést okozat Párizsban is. A magyar vitorlás lett sportágából az első, aki – elsősorban világbajnoki címének köszönhetően – itthon elnyerte az év sportolója címet.

Ami az idei teljesítményét illeti, a 2024-es világbajnokságon az utolsó futamot műszaki hiba miatt a hatodik helyről feladta. Ezzel a helyezéssel ötödikként jutott volna a döntőbe. A rendezők által biztosított hajókon egy típus hiba miatt korábban két csavart kicseréltek. Érdi hajóján ezt nem végezték el, ami a meghibásodáshoz vezetett. A zsűri emiatt méltányossági pontokat adott a magyar versenyzőnek, aki így a kilencedik helyen kezdhette meg az éremfutamot, amit megnyert. Ezzel hetedik helyen végzett a világbajnokságon. A következő hónapban viszont Athénban már Európa-bajnokságot nyert, így pozitívan állhat rajthoz az olimpián is.

Érdi Mária
Érdi Mária az olimpián is esélyes
Fotó: Cserta Gábor / MVM SE

A magyar klasszisnak az idei lesz a harmadik olimpiája.

"A riói szereplésemet abszolút ajándékként fogtam fel, az utolsó kvalifikációs eseményen jutottam be a mezőnybe. Tizennyolc éves voltam, teher nélkül utaztam ki Brazíliába, s próbáltam a lehető legtöbbet tanulni. Rio tizennegyedik helye után viszont kijelentettem, hogy Tokióból már éremmel szeretnék hazatérni, de végül csak egy helyet javítottam, tizenharmadik lettem. Csalódott voltam, sajnos magamhoz képest nagyon rosszul vitorláztam ott. Az akkori verseny miatt tartok is kissé a párizsi olimpiától, mert a vitorlázás nem az a sportág, amelyben valaki biztosra vehet egy jó helyezés. A fontos pillanatokban hozott döntések fogják meghatározni a sorrendet – mondta korábban Érdi Mária a Magyar Nemzetnek.

Koch Máté (párbajtőrvívás) - nagytörő álmai lehetnek

A világ- és Európa-bajnok magyar párbajtőrvívó, Koch Máté a Vasas versenyzőjeként vág neki a párizsi olimpiának, méghozzá jó esélyekkel. A többszörös magyar bajnok versenyző élete eddig legnagyobb sikerét egyértelműen a tavalyi, 2023-as milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon érte el, amikor a döntőben az olasz Davide Di Verolit legyőzve aranyérmet nyert. Érdekesség, hogy ezt megelőzően 2019-ben avattak magyar győztest ebben a szakágban, akkor, Budapesten Siklósi győzött.

Koch Máté
Koch Máténak meglesz az olimpai aranyérem is? 
Fotó: Andreas SOLARO / AFP

"Nagyon durva még kimondani is. Nem tudom feldolgozni, hogy világbajnok vagyok, de szenzációs élmény.

 Kicsit megleptem magamat is, hogy egész nap nem stresszeltem, magabiztosan vívtam, elengedtem az akciókat. Ma minden összejött, és a döntőben vissza tudtam vágni az Európa-bajnoki vereségért Di Verolinak, ráadásul hazai pályán. Nagyon örülök, hogy világbajnok lettem" - mondta az aranyérem megszerzése után Koch, utalva arra, hogy a plovdivi Eb-n a legjobb 32 között kikapott a későbbi aranyérmestől.

A 24 éves Kochnak az olimpián is nagytörő álmai lehetnek majd, ebben benne lehet az aranyérem is, de egy dobogós helyezés is a pályafutása eddigi legnagyobb sikerét jelentené, hiába nyert már vb-címet is.

Kopasz Bálint (kajak) - a nagy magyar aranyesélyes

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar kajakozót, Kopasz Bálintot talán senkinek sem kell bemutatni Magyarországon. A 27 éves sportoló - akinek a szülei szintén kajakversenyzők voltak, az edzője pedig az édesanyja, Demeter Irén - már ilyen fiatalon megkapta a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét, Algyő díszpolgára is, de többször volt az év magyar kajakozója is.

kajak-kenu, Kopasz Bálint,
Kopasz Bálint továbbra is a világ előtt jár
Fotó: MTI Fotó: Kovács Tamás

Az eredménylistáját elnézve pedig ez nem is csoda. A 2020. évi nyári olimpiai játékokon - amelyet a koronavírus miatt egy évvel elhalasztottak - 2021. augusztus 3-án K-1 1000 méteren olimpiai bajnok lett, de többszörös világ, - és Európa-bajnok is.

„Főleg ezer méteren nagyon fontos, hogy fizikálisan és mentálisan is a topon legyek. Talán karrierem utolsó nagy formáját fogom hozni Párizsban, ez a fő célkitűzésem,

 úgyhogy, mindent bele fogok adni, és a lehető legkomolyabban fogok koncentrálni a felkészülésre az olimpiáig hátralévő időben. Másképp nem lehet megcsinálni, hogy majd egy fantasztikus pályát menjek ezer méter egyesben” – mondta Kopasz Bálint az NSO Tv-nek a májusi szegedi kajak-kenu Eb-n.

Soha nem lehet kijelenteni, hogy egy győzelem kötelező lenne, de nagyon bízhatunk abban, hogy Kopasz Párizsban meg tudja majd védeni a címét 1000 méteren.

Losonczi Dávid (birkózás) - erőt adhat a különleges vb-arany

A 24 éves világbajnok birkózó, Losonczi Dávid is a párizsi olimpia egyik nagy sztárja lehet. Már csak azért is, mert a tavaly, igazán különleges körülmények között megnyert aranyérem nagy lökést adhat neki.

Az ESMTK kötöttfogású birkózója 2022-ben vb-bronzéremmel robbant be a felnőttek közé, a tavalyi évet pedig egy U23-as Európa-bajnoki címmel indította. A hazai válogatókon aztán vereséget szenvedett Takács Istvánnal szemben, aki a felnőttek között nyerte meg a kontinensbajnokságot. Az év hátralévő része viszont az erzsébeti sportolónak kedvezett, ugyanis visszavágott Takácsnak és ő utazhatott a belgrádi olimpiai kvalifikációs vb-re.

Losonczi aztán kiválóan versenyzett Belgrádban, eljutott a fináléba, ahol óriási csatában 8-7-re kikapott Ali Cengiztől, de a többség szerint kétvállra fektette török riválisát, mégsem ütötték le a tust. 

A magyar szövetség (MBSZ) hivatalos felülvizsgálati kérelemmel folyamodott a nemzetközi szövetség (UWW) felé, az UWW elnöksége kivételes és egyedi döntés alapján végül a 87 kg-ban két aranyérmet ítélt meg.

2022 Ranking Series, Losonczi Dávid
Losonczi Dávid Párizsban is bármire képes lehet
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Luigi Mariani/LiveMedia/NurPhoto

"Hatalmas motivációt adott ez a hír, hétfőn, amikor megtudtam, akkora löketet adott, hogy kedden úgy edzettem, mint még soha! Remélem, az olimpiára is ilyen mentalitással és felkészültségi állapotban érkezem, és akkor aranyat tudok majd szerezni" - fogalmazott Losonczi.

Az erzsébetiek fiatal versenyzője kijelentette, határozott célkitűzéssel utazik Párizsba: "Olimpiai bajnok akarok lenni!"

Erre pedig minden esélye meg is van Losonczinak, aki, ha úgy birkózik majd Párizsban, ahogy Belgrádban tette, akkor nagy örömet okoz majd egész Magyarországnak.

Márton Viviana (tekvondó) - nemet mondott a spanyoloknak a fiatal magyar kiválóság

A mindössze 18 éves tekvondósra, Márton Vivianára is érdemes lesz figyelni Párizsban. Viviana ikertestvére a világbajnok Márton Luana, aki nem sikerült kvótát szereznie a párizsi olimpiára a szófiai kvalifikációs tornán -, így csak a tőle remélhetünk ezúttal szép sikert.

A 67 kilogrammban szereplő Márton Viviana idén márciusban szerzett kvótát, miután a bulgáriai selejtezős tornán előbb montenegrói riválist győzött le két menetben, majd - már a legjobb nyolc között - 2-0-ra nyert lett ellenfelével szemben. Az elődöntőben - amelynek tétje már a párizsi olimpiai indulás volt - a tavalyi junior Európa-bajnok a holland Amy Minket verte úgy, hogy az első és a második két perces küzdelemben is egyértelműen jobb volt.

Érdekesség, hogy a lányok magyar szülei - édesapjuk korábban Budapesten kickboxozott , édesanyjuk pedig kézilabdázott - a 2000-es évek elején gyakran jártak nyaralni Tenerifére, és egyszer úgy döntöttek, hogy ott telepednek le. Luana és Viviana 2006-ban itt születtek, itt kezdtek el tekvondózni, és amikor kiderült, hogy kiemelkedően tehetségesek, a család a fejlődésük érdekében 2018-ban Madridba költözött.

Márton Viviana
Márton Viviana nagy meglepetést okozhat
Fotó: Magyar Taekwondo Szövetség

Február elején mindketten Magyarországra látogattak, mert az Újpesti Torna Egylethez igazoltak. Továbbra is Madridban készültek, de immár gyakrabban jöttek Magyarországra edzőikkel, a spanyol Jesús Ramallal és a finn Suvi Mikkonennel.

Az UTE sajtótájékoztatóján Viviana elmondta, hogy hogy olimpiai bajnokok szeretne lenni, spanyolok hiába „győzködték”, csakis magyar színekben.

"El kell végezni a melót, fejben ott kell lennem és lépésről lépésre haladnom. Nem szabad túl sokat gondolkodnom, agyalnom, elsősorban magamra kell figyelnem. Ha érmet szereznék, az nagyszerű volna, de a legnagyobb álom az arany. Az csúcs lenne!" - mondta az nso.hu-nak Márton Viviana az olimpiai reményeket illetően.

Milák Kristóf (úszás) - az eltűnés után jön az igazi katarzis? 

Az olimpiai aranyérmes, háromszoros világ-, nyolcszoros Európa bajnok magyar úszósztár, Milák Kristóf története talán a legegyedibb az összes sportoló közül. Tavaly bombaként robbant a hír, hogy fejben már nem tudta elviselni az állandó, monoton tréningeket Milák, lelkileg mélypontra került, így a vizes tréningek helyett csak erőnléti edzéseket végzett, a világbajnokságot is kihagyta.

Ezt követően hosszú hetekre eltűnt, mindenki, még a hozzá és a sportághoz legközelebb álló személyek is csak találgattak a jövőjét illetően. Sokan féltették, senki nem tudta, hogy egyáltalán ott lesz-e az olimpián, a sajtó is naponta jelentetett meg egy-egy hírt arról, mi lesz vele.

A májusi a belgrádi úszó Európa-bajnokságon aztán robbantott - mindezt úgy, hogy továbbra sem lehetett tudni, pontosan hogyan készül és mennyit -, 100 és 200 méter pillangón is aranyérmes lett a 24 éves sztár, aki viszont továbbra sem volt hajlandó nyilatkozni, nem állt szóba a sajtó képviselőivel, azt nem tudhatjuk, mi jár a fejében.

úszás, Milák Kristóf
Az olimpia  nagy kérdése lesz, hogy szerepel majd Milák Kristóf
Fotó: MTI/Derencsényi István

A Magyar Úszó Szövetség elnöke, Wladár Sándor szerint azonban az előzmények ellenére megvédheti olimpiai bajnoki címét Párizsban Milák, de ehhez extra sebességre kell kapcsolnia.

"Kristóffal kapcsolatban nem szabad különösebben belegabalyodni a történetbe. A helyzetértékeléssel nem érdemes foglalkozni sem a médiának, sem a sportrajongó közönségnek.  Mégis azt gondolom, ha tudja tartani az iramot - tekintve, hogy ő egy győztes típus - akkor extra sebességre kapcsolva meg tudja majd védeni az olimpiai elsőségét" - mondta Wladár Sándor a klasszis úszóról a Mandinernek.

Hogy összejön-e a Miláknak az újabb olimpiai aranyérem, az a jövő kérdése, mindenesetre alakuljon bárhogy is számára az olimpia, az ötkarikás játékok egyik, ha nem a legérdekesebb története lesz az övé.

Pekler Zalán (sportlövészet) - az olimpián mászhat ki a hullámvölgyből

A magyar sportlövő, Pekler Zalán a fiatal kora ellenére már a második olimpiájára készül, 2021-ben Tokióban is ott volt már, ahol a férfi 10 méteres légpuska versenyszámban indult, és a kisöbű szabadpuska összetett számában a 18. helyen végzett.

Pekler a sportlövészettel kilenc évesen ismerkedett meg, és Komárom jó műhelynek bizonyult, noha a kezdő lökést egy nagyszülőknél kipróbált légpuska adta meg számára. Az alapokat Kisvárdai István mellett sajátította el, míg jelenleg a korábbi olimpikon és Európa-bajnok Miskolczi Julianna, valamint Horváth Zsolt pallérozza. Első komolyabb eredményét a 2018-as Ifjúsági Olimpián a 10 méteres légpuska vegyescsapat számában érte el, Buenos Airesben aranyérmet szerzett. Azóta folyamatosan az utánpótlás- és a felnőttválogatott tagja, a juniorok között is sokszoros érmes világversenyen.

Pekler Zalán, sportlövészet
Pekler Zalán az olimpián robbantaná a bombaformáját
Fotó: Facebook/Zalán Pekler

Tavaly világkupa-sorozatban négy aranyérmet szerzett, mindet meghatározó számokban, ráadásul a négy aranyérmével az Európa Játékok legeredményesebb versenyzője lett. Pályafutása eddigi legjobb éve után ugyan kisebb hullámvölgybe került, de ebből is tanult.

"Valóban magasra tettem a lécet tavaly, de már akkor is abban a felfogásban versenyeztem, hogy az olimpiára szeretnék csúcsformába kerülni. Lelkileg voltak megterhelő időszakok a közelmúltban, a légfegyveres Európa-bajnokság nagyon rosszul sikerült, de örülök, hogy fél évvel az olimpia előtt kaptam a pofont, mert volt időm összeszedni magam. Rengeteget tudtam tanulni abból a kudarcból, mentálisan és fizikailag is sokkal erősebb lettem" - mondta Pekler a Nemzeti Sportnak, aki hozzátette, ha olyan érzéssel áll ki, hogy azon a napon, abban az egy órában mindent megtett a jó eredmény érdekében, már elégedett lesz. Lehet, hogy döntőt ér a teljesítmény, előfordulhat, hogy csak a huszadik helyre lesz elegendő, de az biztos, hogy apait-anyait belead majd.

Ha pedig így lesz, akkor Pekler a párizsi olimpia új magyar csillaga lehet.

Rasovszky Kristóf (nyílt vízi úszás) - az olimpiai ezüst után jöhet az aranyérem? 

Az olimpiai ezüstérmes, kétszeres világbajnok, kétszeres Európa-bajnok és junior világbajnok magyar úszó, Rasovszky Kristóf többször volt már év magyar nyílt vízi úszója (2018, 2022, 2023), az európai elsőség után a világ legjobbjának járó címet is begyűjtötte 2019-es eredménysorával, avagy a LEN után a FINA-nál az legjobb férfi nyíltvízi úszónak bizonyult, de megkapta a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét is 2021-ben.

A 27 éves "balatonicápa" - ahogy barátai is nevezik - a párizsi olimpián is jó eredményre lehet képes, már csak azért is, mert Szokolai László tanítványa a 10 km-es táv világbajnokaként - februárban Dohában nyert aranyat - vág neki az újabb olimpiájának.

Rasovszky Kristóf csak a nyíltvízi versenyben indul a párizsi olimpián. A 10 kilométeres nyíltvízi szám mellett 400, 800 és 1500 méter gyorson is rendelkezik olimpiai szintidővel, de amint azt elmondta az M4 Sport Úti cél műsorában, a medencében leginkább csak döntős szereplésben reménykedhetne, ráadásul, ha esetleg rosszul szerepelne, az nem lenne jó előjel a Szajnában sorra kerülő küzdelemre, egy jobb eredmény pedig semmi különöset nem jelentene. Hozzátette, nagy céljai vannak Párizsban, nem kockáztatna a medencés szerepléssel.

Rasovszky Kristóf,
Rasovszky Kristóf: jöhet az aranyérem
Fotó: AFP / AFP or licensors/Hungary's Kristof Rasovszky gestures as he arrives for the start of the final of the men's 10km open water swimming event during the 2024 World Aquatics Championships at Doha Port in Doha on February 4, 2024. (Photo by Oli SCARFF / AFP)

Arra a kérdésre, hogy mi a vágya Franciaországban, így válaszolt az nso.hu-nak:

"Hogy érmes legyek megint. Ám ha negyedik leszek úgy, hogy jól úsztam, biztos, hogy nem fogom azt mondani, hogy összedőlt a világ, hiszen a tokiói ezüst, a világbajnoki arany és a tavalyi vébéezüst már az enyém, és ezek az eredmények megnyugtatnak. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem szeretném legalább ugyanazt elérni, mint három éve."

Rasovszky számára ez már a harmadik olimpia lesz, ami nagy előnyt jelenthet számára. Ezzel kapcsolatban elmondta, már tudja, mi az az olimpiai falu, hogyan néz ki a rajt előtti néhány nap, biztosan nem fog azon meglepődni, hogy körülötte rohangászik majd minden ország mindenféle sportolója, köztük sok-sok nagy klasszis. Az első olimpiáján az ember erre rácsodálkozik, pedig ez más tekintetben ugyanolyan verseny, mint a többi. Itt is mindenki győzni akar, mindenki érmes akar lenni.

Ahogy Rasovszky is, erre pedig minden esélye meg is van.

Szilágyi Áron (kardvívás) - a magyar legenda 

A "mezőny" legrutinosabb tagját, a 34 éves Szilágyi Áront sem kell külön bemutatni, a Magyar Szent István-renddel kitüntetett, háromszoros olimpiai, háromszoros világ- és háromszoros Európa-bajnok magyar kardvívó nem csak itthon, de világszinten is hatalmas sztár.

Díjai, elismerései:

  • Az év magyar junior vívója (2006, 2009)
  • Junior Prima díj (2010)
  • Az év magyar vívója (2011, 2012, 2016, 2018, 2020, 2021, 2022)
  • A Magyar Érdemrend tisztikeresztje (2012)
  • Budapest díszpolgára (2012)
  • A Magyar Érdemrend középkeresztje (2016)
  • Az év magyar sportolója (2016, 2021)
  • A XIII. kerület díszpolgára (2017)
  • A Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) fair play díja (2019)
  • A Magyar Érdemrend nagykeresztje (2021)
  • Közmédia Év Embere Díj (2021)
  • A II. kerület díszpolgára (2022)
  • A Károli Gáspár Református Egyetem díszpolgára (2022)
  • Magyar Szent István-rend (2023)

Ami a legfrissebb kiemelkedő eredményét illeti, a 2023-as milánói világbajnokságon a Szilágyi, Decsi, Szatmári, Gémesi összeállítású kardcsapat 2007 után nyert újból világbajnoki címet, így a világklasszis sportoló nagy önbizalommal várhatja az olimpiát.

Nemrég magyar csapat a budapesti Művészetek Palotájában letette az olimpiai esküt, a fogadalomtétel szövegét a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, Szilágyi Áron mondta el - Kapás Boglárka mellett.

Decsi András, vívás
Decsi András nélkül is újabb olimpiai aranyéremet nyerne Szilágyi Áron
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Szilágyi felkészülését nehezítette, hogy egy hónappal az olimpia kezdete előtt leköszönt tisztéről Decsi András, az ötkarikás aranyéremre esélyes férfi kardválogatott vezetőedzője. Szilágyi Áron edzője azért távozott, mert nem fogadták el a kiutazó csapat névsorát. Onnan éppen testvérét, Decsi Tamást húzták ki - helyett végül Rabb Krisztiánt, a Vasas kardozóját jelölték csapatindulónak.

Kérdés, mivel Decsi a háromszoros egyéni olimpiai bajnok Szilágyi Áron egyesületi edzője, neves tanítványa terveit, hangulatát mennyiben befolyásolja az ő távozása?

"Mivel 2015-ben külföldről éppen az ő kérésére tértem haza dolgozni, és vettem át szakmai munkájának irányítását, evidens, hogy együtt folytatjuk az olimpiai felkészülést, és a jövőben is én maradok a trénére. Áront egyébként hidegzuhanyként érte a lemondásom, de nem hiszem, hogy az befolyásolná a további felkészülését, hiszen negyedszer is bajnok akar lenni" - mondta a Ripostnak Decsi András.

A jövő kérdése, hogy hat majd Szilágyira ez a kis közjáték, mindenesetre hatalmas dolog lenne, ha 34 évesen megnyerné a negyedik olimpiai aranyérmét is.

Varga Ádám (kajak) - álmodni sem mert róla, most pedig már a második olimpiája jön

Végül, de nem utolsó sorban pedig jöjjön az olimpiai ezüstérmes magyar kajakozó, Varga Ádám, aki még mindig csak 24 éves, de már most nagy reményeket fűzhetünk ahhoz, hogy Párizsban csodát tegyen.

Ami a pályafutását illeti, a 2018-as felnőtt Európa-bajnokságon K4 1000 méteren (Kammerer Zoltán, Erdőssy Csaba, Ceiner Benjámin) ötödik, 5000 méteren 11. volt. A 2019-es U23-as vb-n K1 1000 méteren harmadik, K4 500 méteren (Béke Kornél, Németh Viktor és Koleszár Mátyás) második lett. 2019 májusában Béke Kornéllal olimpiai pótkvalifikáción kvótát szereztek. Ugyanez az egység a 2021-es Európa-bajnokságon K2 1000 méteren ötödik lett. A tokiói olimpián K-1 1000 méteren ezüstérmet szerzett, kajak kettes 1000 méteren Béke Kornéllal pedig a 12. helyen végzett. A júniusi Európa-bajnokságon kajak egyes 500 méteren győzött, 5000 méteren második lett, Párizsban pedig az 1000 méteres távon indul.

Varga Ádám
Varga Ádám is esélyes az aranyéremre
Fotó:  JANEK SKARZYNSKI / AFP

2015-ben Kolonics-díjjal tüntették ki, majd 2021-ben ő is megkapta a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét.

A Műegyetem Természettudományi Karán fizika szakon tanuló Varga szerint nem izgulós típus, soha nem is voltam az, egy verseny előtt viszont mindig szorongok, mert tudja, hogy nagyon fog fájni.

A BME-nek adott nyilatkozatában elmondta, mikor gyerekként nézte az olimpiát, eszébe sem jutott, hogy egyszer esetleg ott lehet, nemhogy egy másodikra készüljön.

"Leginkább azt jelenti az olimpia, hogy amit régen lehetetlennek hittem, azt most meg tudom csinálni, és ez egyébként elég különös érzés. A sportolóknak nagyon átjön, hogy az olimpia a közvélemény szemében sokkal nagyobb presztízsű, mint az összes többi verseny. 

Nekünk általában minden szezonban van egy fontos verseny, de az olimpia mellett minden más eltörpül, most például az Európa-bajnokság amolyan főpróbaként funkcionált még úgy is, hogy van, akinek ez az év fő versenye."

Varga Ádám tehát újabb olimpiai éremszerzésre készül Párizsban, ám abból a szempontból nincs rajta nagy nyomás, hogy elmondása szerint is minimum még egy olimpia van benne, ugyanis 30 éves korig egész sokan el szoktak jutni, de Kammerer Zoltán például még 40 évesen is jól kajakozott, mondjuk ő nagy kivétel volt ilyen tekintetben.

Hogy a fent említett sportolók közül ki tér majd haza éremmel, esetleg aranyéremmel, az hamarosan kiderül, de a magyar szurkolók már az eddig elért eredményeik miatt is nagyon büszkék lehetnek rájuk. 

Hirdetés

A Direct One Direct Now alkalmazása révén egyetlen sportpillanatról sem fogsz idén nyáron lemaradni. A tartalmak az alkalmazásban megállíthatóak, újraindíthatóak, 7 napig visszanézhetőek.   

Kövesd az Olimpia legizgalmasabb pillanatait a 𝗗𝗶𝗿𝗲𝗰𝘁 𝗡𝗼𝘄 segítségével, bárhol és bármikor! Használd az alábbi kódot: INFLU24TIFDU, és fizess elő 990 forint kedvezménnyel! Részletek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!