A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
15:50VívásHungary-Iran
Vágólapra másolva!
Kós Hubert és Telegdy Ádám is bejutott a 200 méter hát középdöntőjébe a párizsi olimpia úszóversenyeinek ötödik napján. Kapás Boglárka is sikerrel vette az előfutamát, a nemrég betegséggel küzdő klaszis 200 méter pillangón jutott tovább szerda délelőtt.

Az Egyesült Államokban a legendás Bob Bowman irányításával készülő Kós Hubert tavaly Fukuokában világbajnoki címet nyert, az ottani idejének (1:54.14) köszönhetően az első volt az olimpiai nevezési rangsorban, míg a három éve Tokióban ötödik Telegdy Ádám az áprilisi országos bajnokságon úszott egyéni csúcsával (1:55.57) tizedik ezen a listán.

Kós Hubert magabiztosan jutott tovább
Fotó: AFP (Photo by Manan VATSYAYANA / AFP)

A két magyar úszó a negyedik, utolsó előfutamban ugrott medencébe, Kós 1:57.01-gyel másodikként, Telegdy 1:57.98-cal hatodikként csapott célba, 

összesítésben előbbi a negyedik, utóbbi a még továbbjutást érő 16. helyen végzett - írja az MTI.

Az ötödik, egyben utolsó olimpiáján szereplő Kapás Boglárka, a szám 2019-es világbajnoka a második, bombaerős előfutamban szerepelt. A 31 éves úszó - aki néhány napja lázzal küzdött - 2:09.28 perces idővel csapott célba, amellyel összesítésben tizedikként lépett tovább.   

A fő cél nyilván az volt, hogy mindketten tudjunk egyet délután úszni. 

Nyilván nagyon jó lenne döntőbe kerülni, de én már minden úszásért hálás vagyok, itt van a családunk, akik óriási erőt adnak, fantasztikus érzés" - mondta Telegdy Ádám felesége, Kapás Boglárka, miután mindketten továbbjutottak az esti középdöntőbe.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!