A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:30VívásSouth Korea-Hungary
Vágólapra másolva!
Favor Ofili nigériai sprinter a közösségi oldalán adott hangot csalódottságának, amiért adminisztratív hiba miatt nem indulhat a párizsi olimpián a női 100 méteres síkfutás versenyszámában.

Az első olimpiáján szereplő 21 éves atléta szerdán közölte, hogy ugyan kvalifikálta magát, mégsem indulhat a női 100 méteres síkfutás pénteki előfutamában. Ennek az az oka, hogy a Nigériai Atlétikai Szövetség (AFN) és a Nigériai Olimpiai Bizottság (NOC) egy félreértés következtében nem regisztrálta a versenyzőt. Ofili elszámoltathatóságot követelt a felelősöktől, és megkérdőjelezte mindkét szervezet megbízhatóságát. A korábbi U20-as világbajnoki bronzérmes sprinter reményét fejezte ki, hogy 200 méteren rajthoz állhat.

Nagyon csalódott vagyok. Csak most értesültem arról, hogy nem indulhatok 100 méteren az olimpiai játékokon. Kvalifikáltam, de az AFN és a NOC illetékesei nem regisztráltak a versenyre. Négy éve dolgoztam keményen ezért a pillanatért. És miért? Azért, hogy ne indulhassak, mert a felelős szervezetek cserben hagytak?!”

 - fakadt ki az Instagramon a fiatal atléta. 

2024 USATF NYC Grand Prix
Favour Ofili nem indulhat 100 méteren Párizsban
Fotó: Getty Images via AFP

Ofili a tokiói olimpián hasonlóan külsős problémák miatt nem indulhatott.

A tehetséges sportoló egyike volt annak a 10 nigériai sportolónak, akiket az Athletics Integrity Unit alkalmatlannak ítélt a 2020-as Tokiói versenyre a játékok előtti elégtelen tesztelés miatt.

"Ne feledjük, hogy a legutóbbi olimpián azért nem tudtam versenyezni, mert a Nigériai Atlétikai Szövetség (AFN), az Antidopping Csoport (NADC) és a Nigériai Olimpiai Bizottság (NOC) nem finanszírozta a sportolók tesztelését, ami miatt 14 kvalifikált nigériai sportoló nem tudott indulni. Most meg ezt. Ha az érintetteket nem vonják felelősségre azért, hogy elvették tőlem ezt a lehetőséget, akkor a jövőben egyik szervezetben sem lehet megbízni! Legközelebb 200 méteren indulok, feltéve, ha regisztrálva vagyok" - írta csalódottan a bejegyzésében Ofli.

A Stade de France-ban pénteken kezdődnek a sportok királynőjének is nevezett atlétika versenyei a párizsi olimpián, de a program már csütörtökön indul a 20 kilométeres gyaloglással.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!