A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Hullámzó teljesítménnyel és a zavaró tényezők kizárásával jutott tovább vasárnap a párizsi olimpikon Marozsán Fábián, aki mérkőzéslabdát hárítva, három játszmában győzött az 579 ezer euró összdíjazású umagi salakpályás tenisztornán.

A világranglistán 49. helyezett magyar játékos 6:4, 4:6, 7:6 (10-8)-ra verte a kazah Alekszandr Sevcsenkót (56.), nyilatkozatát pedig azzal kezdte: edzőjével, Hajdusik Romannak abban maradtak, hogy nem számít, csúnyán játszik-e, de legyen meg valahogy a győzelem.

"Igyekeztem folyamatosan elemezni a játékát, és úgy láttam, az erőnlétem jobb, mint az övé. 

Öt kettőnél már meccslabdám is volt fogadóként, de bátortalan voltam, és a labdát a háló aljába ütöttem. Pedig már látszott Sevcsenkón, hogy nagyon szenved, lassan szervált, végül mégis visszaengedtem a mérkőzésbe, szinte magamat brékeltem

 - jelentette ki az első számú magyar játékos, akit két közjáték sem tudott kibillenteni. 

Bőven akadt zavaró tényező, de Marozsán Fábián nem hagyta magát, és végül behúzta a meccset
Fotó: AFP 

Előbb egy horgászszéket ejtettek az egyik néző fejére, és orvost kellett hozzá hívni,

 a döntő szettben a kazah nem kapta meg a kért frissítőjét időben, ezért reklamált, írja az MTI.

"Sportszerű játékosnak ismertem meg, és jogosan volt kiakadva. Elektrolitos vizet kért a szervezőktől, mert kezdett görcsölni a keze, de nem hoztak neki. Végül a rövidítés alatt adták neki oda" - fejtette ki. Hozzátette, a magyar szurkolók sokat segítettek neki a nehéz helyzetekben, és remek hangulatot teremtettek.

A 24 éves játékosra a nyolcaddöntőben a brazil Thiago Monteiro (79. a világranglistán) és a hetedik kiemelt cseh Tomas Machac (39.) hétfő délutáni találkozójának a győztese vár az adriai üdülőhelyen.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!