Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
Már öt szakaszt maguk mögött tudhatnak a versenyzők a világ egyik leghíresebb kerékpáros körversenyén, a Tour de France-on. A szerdai etap befutójánál mindenki Mark Cavendish-re figyelt, pedig az élboly mögött hihetetlen események zajlottak.

A 39 éves brit sportoló szerdai győzelmével egyedüli csúcstartóvá lépett elő, hiszen rajta kívül senkinek sem volt még 35 szakaszgyőzelme a francia körversenyen. Azonban emellett is történt egy érdekes eset, ami bizonyítja, milyen emberfeletti reflexei vannak a versenyzőknek.

Átugratott a fején, hogy megmentse a riválisát

Történt ugyanis, hogy a befutó hajrájában több mint 65 km/h-s sebességnél a Trek színeiben induló Mads Pedersen a korlátnak ütközött és a földre került. 

Közvetlenül mögötte érkezett hasonlóan nagy tempóban Axel Zingle, aki a pillanat tört része alatt felfogta, hogy kikerülni már nem lesz sem ideje, sem helye Pedersent, ezért az egyetlen kézenfekvő megoldást választotta, átugratott vetélytársa fején, ezzel pedig komoly sérülésektől mentette meg őt.

Egyébként az idei Tour abból a szempontból is rendkívül érdekes lesz, hogy 

nem a fővárosban, azaz Párizsban lesz a befutó a nyári olimpiai játékok miatt, hanem Nizzában. Ráadásul az utolsó szakasz időfutam lesz, amire 1989 óta nem volt példa a verseny történetében.


 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről