Vágólapra másolva!
Francis Ngannou neve ismerősen csenghet minden kevert harcművészetet (MMA) kedvelő számára. A korábbi UFC nehézsúlyú világbajnok még tavaly igazolt a PFL szervezetébe, és most egy egészen új feladatot kapott a promóció vezetőségétől.

A 37 éves óriás több mint egy éve tagja a PFL-nek, amely egyébként a Borics Ádámot és ifjabb Növényi Norbertet foglalkoztató Bellatort is megvásárolta 2023-ban, de eddig még egyszer sem lépett ott ketrecbe. 

Igaz, mellette kétszer is bokszolt a világ élvonalába tartozó Tyson Fury és Anthony Joshua ellen, előbbivel szemben egy szoros meccset vívott, utóbbi csúnyán kiütötte az oktagon fenevadját.

Joshua nem kegyelmezett a ringben a ketrec királyának. (Fotó: Fayez Nureldine / AFP)

Új szerepkörben próbálhatja ki magát az afrikai harcos

Ngannou mindig is büszke volt afrikai gyökerei, éppen ezért nagy örömmel mondott igent arra a felkérésre, amelynek keretein belül ő lesz a PFL Afrika részlegének az elnöke. A fekete kontinensért felelő vezető dolga lesz a 2025-ban induló küzdelmek megszervezése, hogy minél több afrikai tehetséget találjanak a ketrecharcosok között a gálákon, ráadásul mindezt majd hazai környezetben tehetik.

Izgatott vagyok és igazi megtiszteltetés, hogy elnökként dolgozhatok a PFL Afrikánál."

 - mondta Ngannou a kinevezését követően, majd azt is hozzátette, hogy nagyon sok csiszolatlan gyémánt van Afrikában, akik csak arra várnak, hogy megkapják az esélyt a bizonyításra.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről