A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
HUNMagyarország
20:30VívásHungary-Japan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A +100 kilogrammos francia Teddy Riner lett pénteken a cselgáncs első négyszeres olimpiai bajnoka, miután a párizsi játékokon is aranyérmet szerzett.

A 11-szeres világ- és ötszörös Európa-bajnok közönségkedvenc negyeddöntője botrányba fulladt a georgiai Guram Tusisvili ellen. 

Teddy Riner
JUDO OLY PARIS 2024 
JUDO OLY PARIS 2024
Teddy Riner történelmet írt
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

A hazai dzsúdós a meccs harmadik percében hanyatt döntötte Tokióban olimpiai ezüstérmes riválisát, és ipponnal nyert.

 A meccsnek azonban nem volt vége, a kaukázusi dzsúdós még a földön fekve a lábával fellökte Rinert, majd felállva fenyegetően fölé tornyosult, és a térdével még egyszer fellökte. A mérkőzésvezető az eredményhirdetéskor leléptette a 29 éves Tusisvilit, aki így a vigaszágon sem küzdhetett tovább

 - írja az MTI.

Az egy héttel ezelőtti nyitóünnepségen lánggyújtóként közreműködő Riner a döntőben aztán egy 

látványos csípődobásra kapott ipponnal győzte le a világranglista-vezető dél-koreai Kim Mindzsongot. A 204 centis és 150 kilós francia óriás 2012-ben, 2016-ban és idén diadalmaskodott egyesben, Tokióban pedig csapatban nyert aranyat. Eddig a legendás japán Nomura Tadahiróval tartotta a legtöbb olimpiai diadal sportági rekordját.

Női nehézsúlyban a brazil Beatriz Souza összesen hat világbajnoki ezüst- és bronzérem után felért a csúcsra, miután a fináléban ötödik összecsapásukon is legyőzte az izraeli Raz Herskót.

A hétfős magyar küldöttség az 52 kilós Pupp Réka révén egy ötödik hellyel zárta az egyéni küzdelmeket az olimpia dzsúdótornáján. A válogatott szombaton a vegyes csapatversenyben lép majd tatamira, a 32 között Olaszország lesz az ellenfele.

Eredmény:
férfiak, +100 kg, olimpiai bajnok:
1. Teddy Riner (Franciaország)
2. Kim Mindzsong (Koreai Köztársaság)
3. Temur Rahimov (Tádzsikisztán) és Aliser Juszupov (Üzbegisztán)


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!