A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNKiss Ágnes
11:00Kajak-kenuKenu 200m 1. forduló 4. futam
HUNMagyarország
11:20Kajak-kenuKenu 500m-páros elődöntő 1
HUNMagyarország
12:00Kajak-kenuKajak 500m-négyes elődöntő 2
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Csütörtök reggel 7.30-kor kezdődött a női 10 km-es nyílt vízi úszás döntője a Szajnában. A 24 fős mezőnyben ugrott vízbe a 19 éves Fábián Bettina, aki remek stratégiával úszva végül az 5. helyen végzett.

Napos időben, 21-22 fokos, elméletileg elég tiszta vízbe ugorhattak be a versenyzők a női 10 km-es nyílt vízi úszás döntőjében. A Szajna sodrása a reggeli órákban egyre erősebb lett, ami némi nehézséget okozott a sportolóknak. 

Hibátlan taktikával úszott Fábián Bettina

A 19 éves úszó élete első olimpiáján parádésan teljesítette a 10 km-es távot, a mezőnyből szépen, méterről-méterre haladt előre és előzte meg a riválisokat. Az összesen hat körös verseny féltávjánál már a nyolcadik helyen állt a magyar sportoló, aki ezután is tudott javítani, 7,6 km után feljött a hatodik pozícióba. 

Az érmekért folyó harcot lényegében az utolsó kilométerekre kisajátította magának Johnson, van Rouwendaal és Taddeucci. Mögöttük azonban élesedett a harc a pontszerző helyekért, a 4-6. helyek között is csak pár másodperc volt a különbség, ebben a hármasban úszott Fábián Bettina is.

Élete első olimpiáján végül pazar úszással az 5. helyen végzett a magyar sportoló.

A 10 km-es nyílt vízi úszást a holland van Rouwendaal nyerte meg két óra három perc, 34 másodperces eredménnyel.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!