A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
10:10Kajak-kenuKajak 500m-négyes 1. forduló 2. futam
HUNMagyarország
10:30Kajak-kenuKenu 500m-páros 1. forduló 1. futam
HUNMagyarország
11:10Kajak-kenuKenu 500m-páros 1. forduló 2. futam
HUNMagyarország
11:40Kajak-kenuKajak 500m-páros 1. forduló 2. futam
HUNMagyarország
12:00Kajak-kenuKajak 500m-páros 1. forduló 4. futam
HUNMagyarország | Magyarország
12:20Kajak-kenuKajak 500m-páros 1. forduló 2. futam
HUNLévai Zoltán
12:30BirkózásZoltan Levai-Burhan Akbudak
HUNMagyarország | Magyarország
12:40Kajak-kenuKajak 500m-páros 1. forduló 4. futam
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Daniel Wiffen idén világbajnoki és olimpiai aranyérmet nyert 800 méteres gyorsúszásban, ezzel történelmet írt. Az ír úszó azonban nem először került reflektorfénybe, ugyanis kiderült, hogy gyerekkorában a világhírű Trónok harca-sorozatban is szerepelt.

Wiffen nyert a férfi 800 méter gyorsúszás döntőjét a párizsi olimpia úszóversenyeinek negyedik napján, ezzel ő lett a sportág történetének első ír férfi aranyérmese. A 23 éves versenyző nagy csatában előzte meg a címvédő amerikai Bobby Finke-t. Wiffen emellett 1500 méteren is dobogóra állhatott, ahol Betlehem Dávidot megelőzve bronzérmes lett.

Olympic Games Paris 2024 - Swimming
Daniel Wiffen gyerekként még a trónok Harcában szerepelt, Párizsban olimpiai bajnok lett
Fotó: Anadolu via AFP

Bár kétségtelenül pályafutása legnagyobb sikerét aratta Párizsban, kiderült, hogy nem először tűnt fel a képernyőkön, ugyanis gyerekként színészként is kipróbálta magát, és az HBO világhírű fantasyjében, a Trónok harca című sorozatban is szerepelt.

A BBC műsorvezetője, Clare Balding számot be róla, hogy Wiffen, valamint ikertestvére, Nathan a gyerekkoruk óta élsportolóknak készültek, a nővérük, Elizabeth alakította a Frey lányok egyikét, így adódott a lehetőség, hogy egy epizód elejéig Daniel is részt vehessen a sorozatban. Ráadásul nem is akármelyik részben, a hírhedt Vörös Nász című jelenetben tűnt fel.

"Fiatalabb koromban nem igazán ismertem a Trónok harcát. A szüleim nem engedték, hogy megnézzem, de a húgom nagyon jó szerepet kapott a sorozatban. Ő volt az egyik Frey-lány. Miután felvette a jeleneteit, aztán behívtak minket a Red Weddingbe háttérszereplőnek, ami nagyon klassz volt" – emlékezett vissza a színészkedésére Daniel Wiffen.

Wiffen ezen felül a The Frankenstein Chronicles Netflix-sorozatban is szerepelt, ahol Henry Bowyer karakterét alakította – írja a Bors.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!