A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
4
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNMárton Viviana
21:19TekvondoViviana Marton-Aleksandra Perisic
Vágólapra másolva!
Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint jövőre döntenek arról, hogy az ökölvívás programban marad-e 2028-as, Los Angeles-i játékokon.

A német sportdiplomata pénteken egy párizsi sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a lehető leghamarabb szeretnének dönteni a jövő év folyamán, 

de nem várhatnak tovább, mint 2025 év vége.

A NOB és a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) kapcsolata viharos. Az ötkarikás testület az IBA-t 2019-ben megfosztotta olimpiai jogaitól, például a szövetség nem szervezhette és nem rendezhette meg a 2021-es, tokiói, illetve a most zajló párizsi játékok boksztornáját, mert az IBA vezetősége az orosz elnökkel, Umar Kremljovval az élen nem teljesítette a NOB előírásait. A NOB kijelentette, négy év múlva semmiképpen sem akarja megrendezni a boksztornát, ahogy azt a japán és a francia fővárosban tette.

Ha kiteszik a boksz szűrét, akkor Hámori Luca (pirosban) biztosan nem lesz ott Los Angelesben
Hámori Luca a boksz történetének első magyar női olimpikonja már a legjobb nyolc között van
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A párizsi olimpián az ökölvívást két olyan versenyző, az algériai Iman Helif és a tajvani Lin Jü-tin szereplése árnyékolta be, akik szervezetében magas a tesztoszteronszint és a férfiakra jellemző XY kromoszómáik vannak, mégis a női mezőnyben indulhattak. Előbbi Hámori Lucát búcsúztatta a női 66 kilogrammos súlycsoport szombati negyeddöntőjében. Az IBA a két férfias kinézetű bokszolót nem engedte indulni az általa szervezett világbajnokságon.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!