Vágólapra másolva!
Alaposan megvizsgálja Jannik Sinner ügyét a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA), miután kiderült, hogy a férfi teniszezők világranglistáját vezető olasz játékos márciusban kétszer is pozitív tesztet adott az Indian Wells-i tornán.

Mint arról szerdán reggel az Origo is beszámolt, doppingbotrány tört ki a férfi teniszezők világában, amelynek középpontjában nem más áll, mint a világranglistát vezető olasz Jannik Sinner.

Az idén Australian Open-győztes 23 éves teniszező elődöntős volt az Indian Wells-i viadalon, az ottani mintájában mutatták ki a tiltott anabolikus szteroidot. A sportág tisztaságát felügyelő szervezet (ITIA) keddi bejelentése szerint azonban - noha a tornán gyűjtött pénzdíjától és pontjaitól megfosztották - nem függesztették fel a játékjogát, 

miután egy független bíróság megállapította: a szer nem az ő hibájából került a szervezetébe.

Az indoklás szerint az egyik stábtagja saját magán alkalmazott egy vény nélkül kapható spray-t egy seb kezelésére, mialatt napi rendszerességgel masszírozta Sinnert.

A döntés ellen a WADA fellebbezhet a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS), s ahogy a montreali központú szervezet szerdán közölte: alaposan megvizsgálja az ügyet.

A keddi hír többeket is felháborított a sport, ezen belül a tenisz világában, a kanadai játékos, Denis Shapovalov például azt írta az X platformon, hogy "különböző játékosok, különböző szabályok", hozzátéve: el sem tudja képzelni, hogy mit éreznek most a hasonló vétségért eltiltott sportolók.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!