A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
Vágólapra másolva!
Kórházba került Gianmarco Tamberi, a férfi magasugrás olasz címvédője, ezzel veszélybe került szereplése a párizsi olimpián.

A 32 éves világ- és Európa-bajnok atléta közösségi oldala szerint vasárnap utazott volna a francia fővárosba, de szombaton szúró fájdalmat érzett az oldalában, belázasodott és be kellett vinni a sürgősségire, ahol az orvosi vizsgálatok után megállapították, hogy valószínűleg veseköve van.

26th European Athletics Championships - Rome 2024: Day Five
Gianmarco Tamberi címet védeni indult Párizsba
Fotó: NurPhoto via AFP

Azt tanácsolták neki, hogy halassza hétfőre az utazást, addigra talán mérséklődik a fájdalom.

"Csak annyit tehetek, hogy várok és imádkozom. Nem ezt érdemlem, mindent megtettem ezért az olimpiáért, mindent!" - írta Instagram-bejegyzésében a Tokióban a katari Mutaz Essa Barshimmal holtversenyben győztes magasugró, majd hozzátette: 

egy dolog biztos, nem tudom, hogy jutok oda, de ott leszek az olimpián, és az utolsó ugrásomig a lelkemet is beleadom, bármilyen legyen az állapotom.

Emlékezetes, hogy Tamberi volt az olasz csapat egyik zászlóvivője, és a Szajnán rendezett hajós utaztatás során olyan hevesen lengette a trikolórt, hogy a folyóba ejtette a jegygyűrűjét. A 33 éves olimpiai, világ- és Európa-bajnok három éve a tokiói olimpián lopta be magát a sportrajongók szívébe, amikor a katari nagyon jó barátjával, Mutaz Barsimmal megegyeztek, hogy nem ugranak tovább, így mindketten aranyérmesek lettek.

A férfi magasugrás selejtezőjét szerdán 10 órától rendezik a Stade de France-ban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!