A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Hétfőn késő délután hazatért Párizsból az olimpián szereplő magyar csapat, amely hat aranyérmet, hét ezüstöt és hat bronzot nyert a francia fővárosban rendezett ötkarikás játékokon. A legtöbben arra voltak kíváncsiak, mit csinál majd a landolás után a kétszeres olimpia bajnok Milák Kristóf.

Délután egy óra után szállt fel az olimpián szenzációsan szereplő magyar csapat gépe, amely délután három óra után szállt le a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren. A landolást követően a magyar hősök azonnal a Puskás Szoborparkba mentek, hogy találkozzanak a szeretteikkel és azzal a sok ezer szurkolóval, akik értük szorítottak az olimpia idején. 

Az egyik legnagyobb érdeklődést ezúttal is Milák Kristóf kapta, aki 200 méter pillangón ezüstérmet, 100 méteren pedig aranyérmet nyert Párizsban, ezzel pedig a magyar csapat egyik legeredményesebb sportolója lett. 

Milák Kristóf az édesanyjával ölelkezett a hazatérése után
Fotó: Kibédi Péter

A Honvéd 24 éves klasszisát az édesanyja várta a Puskás Szoborparkban. Milák Kristóf a hazaérkezése után hosszan ölelkezett édesanyjával, és rengeteget mosolygott. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!