A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Kazakhstan
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A legjobb idővel lesz ott a férfi 100 méteres pillangóúszás olimpiai középdöntőjében a szám tokiói ezüstérmese, Milák Kristóf. A 24 éves magyar úszó a péntek délelőtti előfutam után sem adott nyilatkozatot az újságíróknak.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a XXXIII. Nyári Olimpiai Játékokról, Párizsból.
A 100 m pillangón olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok Milák Kristóf két nappal a férfi 200 méteres pillangóúszásban megszerzett olimpiai második helye után ismét vízbe ugrott. Milák a harmadik előfutamban volt érdekelt, és az idei legjobbjával, 50,19 másodperces idővel (Kós Huberthez hasonlóan) továbbjutott a péntek este 21 órakor kezdődő, 16 fős középdöntőbe.

Milák Kristóf
Milák Kristóf ott van a férfi 100 méteres pillangóúszás olimpiai középdöntőjében
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Milák a 200 méteres pillangóúszás versenyszámában az előfutam, a középdöntő és a finálé után egyaránt nem kívánt nyilatkozni, az interjúzónában jelenlévő (magyar) újságírók érdeklődésére mindhárom alkalommal egy gyors pillantással, majd fejingatással reagált.

Ezúttal, a 100 méteres pillangóúszás péntek délelőtti előfutamát követően némileg más volt a reakciója: Milákot többen (a külföldi sajtótól is) megszólítottuk a vegyes zónában, de 

a magyar úszó ezúttal teljesen figyelmen kívül hagyta az érdeklődőket, mindenféle reagálás (pillantás vagy fejrázás) nélkül továbbsétált az öltözőbe.

Az esti középdöntő után, a férfi 100 m pillangó nyolcfős olimpiai döntőjére szombaton este 20:30-tól kerül sor.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!