A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Tóth Tamás korábbi kétszeres olimpikont jelöli a Nemzetközi Triatlon Szövetség (TRI) elnöki posztjára a hazai szövetség (MTSZ).

Az MTSZ tájékoztatása szerint az elnökség szavazásán vált hivatalossá, hogy a 35 éves sportdiplomata, korábbi világ- és Európa-bajnoki bronzérmes triatlonversenyzőt jelölik az elnöki posztra az októberi tisztújításon. Emellett két magyar szakember is bekerülhet a nemzetközi szervezet bizottságaiba, Varga Bélát a technikai bizottság, míg Gályász Andrást az orvosi bizottság tagjai közé jelöli a hazai szövetség.        

Tóth Tamás nyolc éve tagja a TRI sportolói bizottságának, valamint 2018 óta a testület vezetője, és ezáltal a TRI elnökségének tagja.

"Az évek során volt alkalmam mélyen megismerni a nemzetközi sportvilág működését, és abban is tapasztalatot szereztem, 

hogyan lehet hatékony együttműködést kialakítani a különböző érdekelt felekkel, legyen szó szponzori tárgyalásokról, munkacsoportokról vagy a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal való kapcsolatunkról.

 Hiszem, hogy a proaktív gondolkodásmód és az innováció nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy olyan stratégiákat dolgozzunk ki, amelyek hosszú távon biztosítják a sportolók és a Nemzetközi Triatlon Szövetség sikerét" - hangsúlyozta Tóth Tamás a hazai szövetség közleményében.

Új korszakot nyit a sportág életében a Magyar Triatlon Szövetség sajtótájékoztató, Magyar Triatlon Szövetség, MagyarTriatlonSzövetség, Tóth Tamás
Tóth Tamás tisztában van vele, milyen lépésekre van szükség, hogy még népszerűbb legyen a triatlon
Fotó: Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Az elmúlt években sokan elismerően beszéltek arról a munkáról, amit Tóth Tamás a sportolói bizottság tagjaként, majd elnökeként végzett, hiszen kétszeres olimpikonként és korábbi profi versenyzőként jól ismeri a triatlon minden szépségét és nehézségét

 - mondta Kindl Gábor, a magyar szövetség elnöke, majd hozzátette, hogy tudomásuk szerint a leköszönő spanyol elnökasszony is lehetséges utódjának tartja a magyar jelöltet. Kindl azt is kiemelte, hogy hatalmas sportdiplomáciai siker lenne, és nagyban segítené a triatlon hazai fejlődését is, ha a magyar szakember vezethetné a nemzetközi szervezetet.

A TRI hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint T

óth Tamás mellett további hét jelentkező van az elnöki posztra, amelyet az elmúlt 16 évben a spanyol Marisol Casado töltött be, ám ő nem jelölteti magát újra.

 A választást a tervek szerint október 21-én tartják a TRI spanyolországi tisztújító kongresszusán.

A triatlonversenyek az augusztus 11-én véget ért párizsi olimpia leglátványosabb eseményei lehettek volna, ehelyett azonban - elsősorban az úszásra kijelölt Szajna botrányos minősége miatt - szinte csak a botrányok miatt került be a hírekbe.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!