A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
HUNMagyarország
22:03ÚszásSzabad 4 x 200m
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A férfi ökölvívók 63,5 kilós súlycsoportjában a negyeddöntőben Kovács Richárd egyhangú pontozással kikapott az olimpiai ezüstérmes, háromszoros világbajnok francia Sofiane Omuihától, ezzel nem jutott be a legjobb négy közé. De így is pontszerzőként térhet haza.

Mindenki tudta, hogy irgalmatlanul nehéz dolga lesz a nyíregyházi testnevelés-történelem szakos Kovács Richárdnak, ha be akar jutni a legjobb négy közé. Ellenfele ugyanis egyrészt a hazai közönség előtt bunyózó francia, Sofiane Omuiha volt, aki nem mellékesen háromszoros világbajnok és Rióban olimpiai ezüstérmes volt.

Első menet

A magyar fiú meg kétszeres Eb-bronzérmes, azaz neki is van már neve a szorítóban. Ennek megfelelően bátran kezdett a francia ellen, aki azért csak pontosabban ütött, de azért kaptunk a már az első két meccsen megcsodált Kovács-show-ból is, aki táncolt, mutatta magát a franciának és próbálta megkontrázni Omuiha támadásait. Az első menetet azonban 5-0-ra a francia bunyós vitte el.

Második menet

Omuiha jól használta ki a magasságát, Kovácsot figyelmeztette is a mérkőzésvezető, hogy ne hajoljon mélyre, de mit tehetett volna, próbált ütőtávon belülre kerülni, úgy, hogy közben nem kap a francia egyeneseiből. Volt rendesen adok-kapok, de végül ezúttal is mind az öt pontozó a franciát látta jobbnak.

Harmadik menet

Kovács nagyon bátran ment előre, hiszen mást már nem tehetett, de közben a francia többször is nagyon tisztán eltalálta. Az egészen elképesztő meccset vívó két bunyós szinte egyetlen másodpercre sem állt le, a magyar fiú hol testre, hol fejre ment, a francia kapott is párat és látszott rajta, hogy tiszteli szórítóbeli ellenfelét. De hiába az elképesztő helytállás, a valóban jobban, pontosabban bunyózó francia megérdemelten nyert egyhangú pontozással és jutott az elődöntőbe.

Kovács Richárd egy nagyon jó meccset megnyerve, a tokiói bronzérmest legyőzve búcsúzott el a párizsi olimpiától.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!