Vágólapra másolva!
Révész Bulcsú a selejtező második fordulójából is továbbjutott a Saudi Arabia Snooker Mastersen, azaz Szaúd-Arábia első pontszerző sznúkertornáján.

Révész Bulcsú a szaúd-arábiai torna selejtezőjének első fordulójában az ukrán Julian Bojko ellen győzött, szombaton este pedig a szenior világbajnok, a Révésznél 35 évvel idősebb és 39 világranglista-hellyel előrébb álló Mark Davis sem bírt az idén profivá váló magyar sznúkeressel. A junior világbajnok és U18-as Európa-bajnok Révész 1-0-s és 3-2-es hátrányból is fordított Davis ellen, és egy 84-es bréknek is köszönhetően 4-3-as sikerrel jutott tovább.

sznúker, Révész Bulcsú
Révész Bulcsú menetel a szaúd-arábiai sznúkertorna selejtezőjében
Fotó: NurPhoto via AFP

A következő körben a 17 éves magyar sznúkeres ellenfele az északír Jordan Brown lesz. A kedden kezdődő főtáblára jutáshoz Révésznek – aki nemrég Ronnie O'Sullivannel is összecsapott – összesen négy meccset kellene nyernie a selejtezőben.

A szaúd-arábiai sznúkertorna bajnokának ugyanúgy félmillió angol font jár, mint a világbajnokság győztesének, a mezőny és a főtábla létszáma is a sheffieldi vb-t idézi. Az arab országban ezért a tornát egyfajta mini-vb-ként kezelik.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!