Vágólapra másolva!
Mint ismert, Daniel Dubois megvédte a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) világbajnoki övéért kiírt szombat esti nehézsúlyú mérkőzést a telt házas Wembley Stadionban, miután ötször is padlóra küldte honfitársát, Anthony Joshuát. A meccs után arról is beszélt a nagy pofonba beleszaladó brit harcos, hogy folytatje-e a pályfutását.

Ami a meccset illeti, kifejezetten egyoldalú találkozót láthatott a két brit öklöző párharcában. 

776206685, Anthony Joshua
Anthony Joshua nagy verést kapott
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

Anthony Joshua nem vonul vissza

A vb-címvédő Dubois ugyanis az első pillanattól kezdve támadóan lépett fel, ütései rendre találtak, s már az első menetben padlóra küldte papíron esélyesebbnek gondolt, korábbi egyesített világbajnok ellenfelét. Dubois a folytatásban is hasonló fölényben volt, végül az ötödik menetben egy Joshua-akcióba "beelütve" zárta le a találkozót.

A meccs utáni sajtótájékoztatón Joshua gratulált ellenfelének, és elmondta, hogy nincs tervben nála a visszavonulása:

„Mindig emelt fővel akarom elhagyni a szorítót.” - beszélt Joshua a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

 - Győzni szerettem volna, de sajnos alulmaradtam. Természetesen folytatni akarom a pályafutásomat. Ez vagyok én, egy vérbeli harcos.

 El kell ismerni Daniel teljesítményét, megemelem előtte a kalapomat. Szeretném megköszönni a csapatomnak, hogy felkészítettek. Volt néhány hiba, de ez egy ilyen játék. Az apró hibák sokba kerülhetnek a legmagasabb szinten” - tette hozzá Joshua a Profiboksz beszámolója szerint.

„Anthony kockáztatott az ötödik menetben, meg is fogta Danielt, de az utolsó pillanatokban egy kicsit meggondolatlanul támadott." – árulta el Joshua edzője, Ben Davison.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!