Vágólapra másolva!
Szoros küzdelemben, megosztott pontozással kapott ki a III. Golden Muaythai Gála főmérkőzésén Székely Anna. A veresegyháziak ifjúsági Európa-bajnoka a görög színekben küzdő Vesela Rogaskával szemben maradt alul, de teljesítményével így is kivívta az ellenfél elismerését, olyannyira, hogy meg is hívták egy gálára Görögországba.

"Most nem jó érzés itt állni, de küzdelem közben nem volt semmi rossz érzésem, sőt, kifejezetten élveztem a meccset – nyilatkozta a Vesela Rogaska elleni vereségét követően Székely Anna, a Golden Muay Thai SE 54 kilogrammos klasszisa, aki a közelmúltban Párizsban, az olimpia kiegészítő programjaként rendezett gálán is bizonyította kvalitásait. 

Az első menet végén bekaptam egy fejkörívet, majd egy-két ütést még, ami nem segített a helyzeten.

 Nem tudom, hogy a nézőknek mennyire tűnt fel, de az edzőm észrevette, hogy ott picit megfogott” – tekintett vissza a történtekre az 54 kilogrammos harcos.

Székely hozzátette, szünetben sikerült rendezni a gondolatait, és úgy érzi, ezt követően vissza is jött a mérkőzésbe.

„Tudtuk, hogy kemény ellenfél lesz, és tényleg nagyon erős is volt, mind a hátsó kezénél, mind a rúgásainál érződött. 

Nem feltétlenül értek egyet a végeredménnyel, mert azt gondolom, amire készültünk, abból sok ki is jött a ringben.

 Emiatt arra számítottam, hogy megosztott pontozással, de inkább felém fog billeni a mérleg nyelve” – jegyezte meg köszönetet mondva a hazai közönségnek a támogatásért, amit a széksorok irányából kapott.

Székely Anna, muaythai
Székely Anna és Vesela Rogaska küzdelme a III. Golden Muaythai Gálán
Fotó: Career Brand Management / Buzás Norbert

„Az egyik szemem sír, a másik nevet. Hat versenyzőt indítottunk, közülük öten tökéletesen hozták a mérkőzésüket. Gyönyörű meccseket vívtak, egyhangú győzelmekkel. Nagyon-nagyon büszke vagyok rájuk, mert nagyon kemény és sok munka áll mögöttük – kezdte értékelését edzői mivoltában a gála főszervezője, Berkes Ádám, aki külön is gratulált Veres Viviennek, Kerékgyártó Kristófnak, Kármán Zsombornak, Pánczél Milánnak és Varga Dominiknek. 

Megmutatták, hogy igenis itt van a helyük egy ilyen mezőnyben, és súlycsoportjuk legjobbjai közé tartoznak.

 De közben sír a másik szemem, mert a nagy durranás, Anna remélt győzelme elmaradt sajnos. Őszinte leszek, én azt érzem és gondolom, hogy megnyertük – a bírók másképpen látták... Majd visszanézem a mérkőzést, de úgy gondolom, akkor sem fogom másként látni a helyzetet. De a pontozólapon nem én húzok, hanem ők” – tette hozzá.

Ezzel együtt Székely Anna teljesítménye a görög fél számára is meggyőző volt, mint Berkes elárulta, máris meghívást kaptak egy görögországi négyestornára.

„Azt mondták, kettő percig nem lettek volna meglepve, ha végül Anna kezét emelik a magasba. És én sem. Megdicsértem a meccs után, mert egy pillanatra sem adta fel, dolgozott, ment, csinálta. Akkor szoktam mérges lenni a versenyzőimre, ha azt látom, hogy feladja. Anna nem adta fel, ment, csinálta, megtett mindent, ami ma ennyire volt elég a pontozólapokon” – mondta, megjegyezve, hogy tanítványaira most egyhetes pihenő vár, majd kezdődik a felkészülés az októberi magyar, majd a novemberi Európa-bajnokságra. 

Székely Anna, muaythai, Berkes Ádám
Székely Anna és edzője, Berkes Ádám
Fotó: Career Brand Management

Utóbbival kapcsolatban nem kertelt, szerinte az amatőrtornák pontozási rendszere jobban kedvez Székelynek, így súlycsoportjában aranyesélyesnek tartja őt.

Hozzátette, szervezőként elégedett, mert úgy érzi – és az első visszajelzések is erről szólnak – előrelépett a gála, mind a küzdelmek minősége, mind a látványvilág és a showelemek terén.

„Elégedett vagyok ezzel az egésszel, úgy látom, egyértelmű hová tartunk: előre” – fogalmazott a beteljesített célokkal kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!