Vágólapra másolva!
Demetrious Johnson minden idők egyik, ha nem a legkiválóbb ketrecharcosa. Az amerikai sportoló nemrég jelentette be a visszavonulását a One Championship szervezet gáláját követően.

Az augusztusban már a 38. születésnapját ünneplő bunyós igazi legenda az MMA-t kedvelők körében, előbb a UFC-nél volt világbajnok és lett a szervezet egyik meghatározó alakja, bár az elnök, Dana White elég mostohán bánt vele. 

A mindössze 160 cm magas, de roppant technikás (földön és állva egyaránt) harcos az Egyesült Államok után Ázsia felé vette az irányt és a gyorsan terjeszkedő One Championship promócióban folytatta. Mit folytatta, világbajnok lett itt is és igazi ikonként vonulhatott innen vissza, sőt, már be is iktatták a One Dicsőség Csarnokába. 

Némileg meglepő, hogy most Dana White is úgy nyilatkozott, a UFC is azon a véleményen van, hogy náluk is a Dicsőség Csarnokában lenne Johnson helye. Remélhetőleg az elnök tartja a szavát és a "Mighty Mouse" becenévre hallgató atléta a UFC-nél is halhatatlan lesz.

A fantasztikus bunyós rekordjait, elismeréseit nehéz lenne felsorolni, elég, ha csak annyit mondunk, hogy profi karrierje során összesen 38 mérkőzése volt, amelyekből 33-at meg is nyert. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!